GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Happy Birthday Mr President! Το τραγούδι της Μέρλιν Μονρόε για τον Τζον Κέννεντι που άφησε εποχή...

19 Μαΐου 1962. Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι είχαν πληρώσει εισιτήριο από 100 ως 1.000 δολλάρια για να παρευρεθούν στο γκάλα στο Madison ...

19 Μαΐου 1962. Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι είχαν πληρώσει εισιτήριο από 100 ως 1.000 δολλάρια για να παρευρεθούν στο γκάλα στο Madison Square Garden στην Νέα Υόρκη και τα έσοδα προορίζονταν για το Κόμμα των Δημοκρατικών. 
Το παρών είχαν δώσει σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Χένρι Φόντα, ο Χάρι Μπελαφόντε και άλλοι. Όμως, αυτή που έκλεψε την παράσταση ήταν η Μέρλιν Μονρόε.
Το κρυφό ειδύλλιο της με τον Τζον Κέννεντι είχε ξεκινήσει πριν από 3 μήνες. Της είχε ξεκαθαρίσει πως ποτέ δεν θα γινόταν Πρώτη Κυρία, αλλά εκείνη ήθελε να τον κερδίσει. Και πίστευε πως εκείνο το βράδυ ήταν η ευκαιρία. 
Άφησε τα γυρίσματα ταινίας στη μέση στο Χόλυγουντ, για να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη. Παρήγγειλε το περιβόητο φόρεμα αξίας 12.000 δολλαρίων από τον Γάλλο σχεδιαστή Jean Louis το οποίο είχε 2.500 διαμαντάκια κεντημένα με το χέρι. Ήθελε εκείνο το βράδυ να λάμπει. 
Η εμφάνισή της δεν διήρκεσε περισσότερο από 90 δευτερόλεπτα και τραγούδησε στον Τζον Κέννεντι ''Happy Birthday, Mr President''. 
Ακολούθησε ο λόγος του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος είπε: ''Τώρα μπορώ να αποσυρθώ από την πολιτική, αφού μου ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά τόσο γλυκά''.
Εκείνη την ημέρα δεν ήταν τα γενέθλια του Τζον Κέννεντι αλλά σε 10 ημέρες, όμως αυτό δεν είχε μεγάλη σημασία.
Μετά από πολλά χρόνια, το φόρεμα βγήκε σε δημοπρασία και ο αγοραστής πλήρωσε 1.3 εκατομμύρια. Τον Νοέμβριο του 2016 βγήκε ξανά σε δημοπρασία και ο νέος αγοραστής που ήταν το μουσείο Ripley's Believe It or Not έδωσε σχεδόν 5 εκατομμύρια. Σήμερα το φόρεμα βρίσκεται στο μουσείο στο Χόλυγουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση