GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Όσα κρύβουν όλα τα ΜΜΕ: Προεδρικές εκλογές στη Συρία... Mάθημα Δημοκρατίας!"

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας   « Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία * Allāh yahmiki yā Sūriya *  الله يحميكي يا سوريا Όλοι για τη Συρία, ...


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
 
«Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία * Allāh yahmiki yā Sūriya *  الله يحميكي يا سوريا
Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του»!»...

Κανένα ΜΜΕ της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας δεν κάνει ούτε μία αναφορά, ή νύξη στις προεδρικές εκλογές της Συρίας, παρότι στον 10ο χρόνο ενός πολέμου, μιας ιμπεριαλιστικής επίθεσης, διεξάγονται κανονικά σύμφωνα με το Συριακό Σύνταγμα στις 26 Μάη 2021.

Χθες, οι Απόδημοι Σύροι σ' ολόκληρο τον κόσμο πήραν μέρος στις Προεδρικές εκλογές, ψηφίζοντας τον Πρόεδρο της Συρίας της προτίμησής τους, στις πρεσβείες και προξενεία, όπου επιτρέπουν οι τοπικές αρχές των χωρών που ζουν κι εργάζονται Σύροι. Εκλογικά τμήματα σε ξένες χώρες όλου του κόσμου, εφορευτικές επιτροπές με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψήφιων προέδρων και πολιτικών κομμάτων.

Το 4ο Ράιχ, η νεοναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, μήνες τώρα αρνήθηκαν να στείλουν παρατηρητές στις Προεδρικές εκλογές στη Συρία κι ήδη ανακοίνωσαν πως δεν θα αναγνωρίσουν κανένα αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό δείγμα ιμπεριαλιστικών χωρών, σήμερα ξεδοντιασμένων νέο-αποικιοκρατών που έχασαν τις ελπίδες να μετατρέψουν το λαϊκό-κοσμικό σύστημα της Συρίας σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας, με τους μισθοφόρους φονιάδες τους.

Οι Προεδρικές εκλογές της Συρίας αντιπροσωπεύουν την αδιαπραγμάτευτη θέληση του Συριακού λαού, την αμετάβλητη αγάπη για την Πατρίδα, την Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία. Όπως ακριβώς είναι η Αντίσταση στους ιμπεριαλιστές μετά από 10 χρόνια πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας και ενός παράνομου δολοφονικού εμπάργκο κι αποκλεισμού. Οι εκλογική διαδικασία ψηφοφορίας σ' αυτές τις εκλογές απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και, απολύτως φυσιολογικά στην αποικία Ελλάδα, που από την έναρξη της "αραβικής άνοιξης made in USA", όλες οι κυβερνήσεις κι η λεγόμενη εξωκοινοβουλευτική "αριστερά", μέχρι και σήμερα, αναγνωρίζουν τους φονιάδες αποκεφαλιστές του λεγόμενου ¨ελεύθερου συριακού στρατού" ως εκπροσώπους του Συριακού λαού.

Οι Σύροι πολίτες ψήφισαν στις εξής χώρες: Αυστραλία, Κύπρο, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ελβετία, Βέλγιο, Ρωσία, Ουγγαρία, Σερβία, Λευκορωσία, Αρμενία, Μαλαισία, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Πακιστάν, Ιράν, Αίγυπτο, Ομάν, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Αργεντινή, Βενεζουέλα κι όπου αλλού υπάρχουν Κοινότητες Σύρων Αποδήμων.

Η περίπτωση Ελλάδα [Βλέπε, σε: Σε τι διαφέρει η "Ευρωπαϊκή Ένωση"... από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ;] αποτελεί ένα πρωτοφανές φαινόμενο. Η ηγεσία της Συριακής Κοινότητας Αποδήμων, μοναδική εξαίρεση σ' ολόκληρο τον κόσμο, στρατεύτηκε εναντίον της πατρίδας τους από την πρώτη ημέρα της ιμπεριαλιστικής επίθεσης. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Συρίας (Δεκέμβρης 2012), σε μια προβοκατόρικη διαδήλωση της εξωκοινοβουλευτικής Νατοϊκής "αριστεράς", ανταρσυα (Πέτρος Κωνσταντίνου - Έξω τώρα η Πρέσβης απ' την χώρα), του τότε Συνασπισμού (υπό την καθοδήγηση της εξωτερικής πολιτικής κάποιου Κώστα Ήσυχου, Νατοϊκότερου των Νατοϊκών [Βλέπε, σε: 5 Aπρίλη 2011... τα πρώτα επίσημα διαπιστευτήρια της Νατοϊκής "αριστεράς" για ν' αναλάβει κυβερνητικό ρόλο]), μαζί με φονιάδες αποκεφαλιστές του FSA... κατέστρεψαν στην κυριολεξία το κτίριο της Συριακής πρεσβείας στην Αθήνα, κραυγάζοντας: "Να φύγει τώρα η πρεσβεία - Να φύγει ο αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ" και λίγες μέρες ο Αβραμόπουλος έκανε πράξη το "αίτημά" τους.

«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως.
Θα πρέπει αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσουν στη λογική με λογική,
στις ιδέες με ιδέες, στο συναίσθημα με συναίσθημα.
Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους.
της βίας και των ψεμάτων θα καταρρεύσει
»
Pier Paolo Pasolini

[Βλέπε, σε: Ο Pier Paolo Pasolini "χαστουκίζει" τον αντιφασισμό απέναντι στο νεκρό φασισμό!]

Προεδρικές εκλογές στη Συρία, 26 Μάη 2021, με διεθνείς παρατηρητές από όλες τις χώρες του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ, που για ακόμη μία φορά θα χαστουκίσει ο Συριακός λαός και μετά την ντροπιαστική τους ήττα από το 10ετή πόλεμο τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν.


Οι υποψήφιοι για την Προεδρία:

Abdullah Salloum Abdullah, γεννημένος το 1956 στην Αζάζ (20 χιλιόμετρα από την Αρχαία Βέροια, το σημερινό Χαλέπι).

Πρώην βουλευτής (2012-2016), ηγετικό στέλεχος του "Σοσιαλιστικού Ενωτικού Κόμματος" (Socialist Unionist Party), Νασερικό αριστερό κόμμα υπέρ του Εθνικού αραβικού σοσιαλισμού, που ιδρύθηκε το 1962, ως διάσπαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαάθ. Ηγέτης του κόμματος είναι ο Fayiz Ismail.

Ο Αμπντουλάχ Σαλλούμ Αμπντουλάχ, υποψήφιος Πρόεδρος της Συρίας, παρουσιάζει τo εκλογικό του πρόγραμμα σε διακαναλική συνέντευξη, την οποία ξεκίνησε με τη δήλωση: «Είναι υποψήφιος για το Σοσιαλιστικό Ενωτικό Κόμμα και η υποψηφιότητά μου είναι απόφαση του κόμματος, που αποφάσισε να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2021 και με επέλεξε ως υποψήφιο. Αποδέχθηκα αυτό το καθήκον από το κόμμα μου και είμαι αφοσιωμένος στην απόφαση του κόμματος».

Οι βασικές αρχές-άξονες του υποψήφιου προέδρου Abdullah Salloum Abdullah, είναι:

«Δεν είναι δυνατόν να βγούμε από την κρίση στη Συρία πριν από την εξάλειψη της τρομοκρατίας και την απομάκρυνση των ΗΠΑ, Τούρκων και Ισραηλινών κατακτητών και την πλήρη απελευθέρωση της Συρίας... Προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των εκτοπισμένων Σύρων στην πατρίδα τους και η παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών για να συνεχίσουν την καθημερινή τους ζωή.
Οποιοσδήποτε τρομοκράτης ή κατακτητής δεν θα εγκαταλείψει τη γη μας χωρίς αντίσταση κι αυτό που απαιτείται από όλους τους Σύρους είναι πως Λαϊκή Αντίσταση είναι απαραίτητη για να νικήσουμε τους κατακτητές που λεηλατούν τους πόρους της χώρας... Χρειαζόμαστε ισχυρό συριακό κράτος... να διατηρήσουμε την Ανεξαρτησία Συρίας... Χρειαζόμαστε μια σοβαρή πολιτική καταπολέμησης της διαφθοράς που υπάρχει στα θεσμικά όργανα και στους ανθρώπους.
»

 

Ο υποψήφιος Mahmoud Ahmad Mer'i, ο τρίτος υποψήφιος, γεννήθηκε στη Ριφ Ντιμάσκ το 1957, νομικός, μέλος της αντιπολίτευσης στη Συρία (κοινοβουλευτική δεξιά αντιπολίτευση). Ήταν εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, το Φλεβάρη του 2014. Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία του με εντυπωσιακές γιγαντοαφίσες σε όλες τις πόλεις και το σύνθημα «Μαζί».

Οι βασικές αρχές-άξονες του υποψήφιου προέδρου Mahmoud Ahmad Mer'i, είναι:

«Η απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων... Σχηματισμός συμμετοχικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πραγματική συμμετοχή της αντιπολίτευσης... Επίσης, η προετοιμασία Συριακής διάσκεψης στη Δαμασκό, με συμμετοχή και της αντιπολίτευσης του εξωτερικού... Αναγκαιότητα η συμμετοχή στην πολιτική ζωή, συμμετοχή στην οικονομική ζωή, για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς ζωής για τους πολίτες. Διαθέτω πρόγραμμα της εθνικής αντιπολίτευσης κι είναι ένα πρόγραμμα για όλους τους Σύρους και για τη Συρία. Αναγκαιότητα ένας πολιτικός διακανονισμός και μια πραγματική πολιτική λύση. Κεντρικός στόχος η συμμετοχή και της αντιπολίτευσης σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας κι η ανοικοδόμηση της Συρίας.»

Ο τρίτος υποψήφιος δεν χρήζει ανάλογων περιγραφών. Είναι για τους ιμπεριαλιστές ο "αιμοσταγής δικτάτορας" και για το λαό το "Λιοντάρι της Συρίας". Για όλους τους Άραβες κι ειδικά τους Παλαιστίνιους, που δεν εγκατέλειψε ποτέ την Παλαιστίνη... είναι ο γιος του πατέρα του!

«Θα απελευθερωθεί κι η τελευταία ίντσα γης της Συρίας»
Μπασάρ Αλ Άσαντ
 

Η Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας στην "πολιτισμένη" δύση, την Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου Ράιχ και των ΗΠΑ. Ας θυμηθούμε:

* 13 Απρίλη 2016: Γιορτή Δημοκρατίας στη Συρία... νέα ήττα της δύσης κι αυτοκτονία της "δημοσιογραφίας"!

* 13 Απρίλη 2016: Σήμερα οι εθνικές εκλογές στη Συρία, τα ΜΜΕ κι η Δύση, που τις απαιτούσε, σιωπούν!

26 Μάη ο λαός της Συρίας αποφασίζει το "Μέλλον της Συρίας"... Αφίσες και πανό των υποψηφίων προέδρων καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά σ' αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας!

Χθες ψήφισαν οι Απόδημοι Σύροι κι αξίζει μια σύντομη ενδεικτική "περιήγηση" σε διάφορες χώρες του πλανήτη, όπου ζουν Σύροι. Κάτι που ακόμη στην αποικία Ελλάδα δεν συμβαίνει σήμερα:


Στην πρεσβεία της Συρίας, στο Σαντιάγκο της μακρινής Χιλής, στη Λατινική Αμερική των ανυπότακτων λαών...


Στην πρεσβεία της Συρίας στη μαρτυρική μας Κύπρο... Εκεί τα αδέλφια της Κύπρου δεν ακολούθησαν τις προτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της αποικίας-προτεκτοράτο Ελλάδα που έκλεισε την πρεσβεία της Συρίας, ξεχνώντας φιλίες, συμμαχίες, παρακαταθήκες: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!



Στοκχόλμη... Σουηδία...

 

Λαϊκή Γιορτή η ψηφοφορία στην πρεσβεία της Συρίας στη Μόσχα... εκεί που ζουν, εργάζονται προοδεύουν Σύροι πολίτες...

Στην πρεσβεία της Συρίας στο Μινσκ, την αδούλωτη κι αδέσποτη Λευκορωσία...


Στο Λίβανο μια ανθρωποθάλασσα Σύρων πολιτών ψήφισε στην πρεσβεία της Συρίας στη Βηρυτό...

Ένα μάθημα για την αξιοπρέπεια ενός Σύρου στην "πολιτισμένη" δύση!

Στο 0:10΄ του βίντεο, προσέρχεται να ψηφίσει ο Muhammad Hajj al-Halabiρίου, με καταγωγή από τη Δαμασκό, παρά τη σοβαρή αναπηρία του πάει στην πρεσβεία να ψηφίσει. Έχει χάσει το ένα του πόδι και δηλώνει: «Έχω χάσει μέρος του σώματός μου, αλλά δεν έχω χάσει την επιθυμία να εκφράσω την αγάπη μου για την πατρίδα μου»!

Αυτόν τον λαό ήθελε να υποδουλώσει η "πολιτισμένη" δύση;

Αυτόν το λαό ήθελε να γονατίσει το υπόδουλο πολιτικό σύστημα των ελληνόφωνων κυβερνήσεων, εθνοκτόνοι των τελευταίων 10 χρόνων;

Υστερόγραφο...


 

Η πολυπληθής Συριακή Κοινότητα στη Γερμανία αιτήθηκε και προσπάθησε να μπορέσουν να ψηφίσουν, να έχουν ένα Εκλογικό Τμήμα στην κλειστή πρεσβεία της Συρίας, αλλά αυτό απαγορεύτηκε από το αφεντικό της νεοναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, οι εκπρόσωποι της Συριακής κοινότητας στη Γερμανία οργάνωσαν διαμαρτυρία στο Βερολίνο, καταδικάζοντας την απόφαση των γερμανικών αρχών να εμποδίσουν την άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές της χώρας τους. Δήλωσαν ότι η απόφαση των γερμανικών αρχών να εμποδίσουν τη συμμετοχή εκπροσώπων της κοινότητας της Συρίας στις εκλογές αυτές ήταν μια παράνομη κι αντιδημοκρατική απόφαση που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Ψήφισαν συμβολικά, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ψηφοφορία-διαμαρτυρία κι έστειλαν μήνυμα: Το μέλλον της Συρίας καθορίζεται μόνο από τους ίδιους τους Σύρους, που αντιμετώπισαν την τρομοκρατία, προστάτευσαν τη γη τους και την εδαφική τους ακεραιότητα της Πατρίδας τους.

«Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία * Allāh yahmiki yā Sūriya *  الله يحميكي يا سوريا
Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του»!»
[Βλέπε, σε: «Κάθε άνθρωπος έχει δύο πατρίδες. Τη δική του και τη Συρία»!]

* Σε τι διαφέρει η "Ευρωπαϊκή Ένωση"... από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση