GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ! ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΤΙΔΑ έπαθε γυναίκα μετά τη δεύτερη δόση Pfizer...

Μία γυναίκα, αφού εμβολιάστηκε με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, αισθάνθηκε αδιαθεσία και την επόμενη ημέρα εκδήλωσε υψηλό πυρετό ...


Μία γυναίκα, αφού εμβολιάστηκε με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, αισθάνθηκε αδιαθεσία και την επόμενη ημέρα εκδήλωσε υψηλό πυρετό και πόνο στη μέση του στέρνου.

Η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, όπου προσήλθε όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και στο οποίο είχε εμβολιαστεί, διέγνωσε περικαρδίτιδα και της χορήγησε την ανάλογη αγωγή. Σύμφωνα με τους γιατρούς, πρόκειται για το πρώτο περιστατικό περικαρδίτιδας που χρονικά συνδέεται με τον εμβολιασμό έναντι της λοίμωξης Covid-19.

Η ασθενής έλαβε τη Δευτέρα 17 Μαΐου τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πάσχει από σπάνια νόσο που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα και την καρδιά. Η ίδια έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι της και συνεχίζει την αγωγή μέχρι την Παρασκευή, που θα επαναξιολογηθεί από τον θεράποντα γιατρό της.

Ανακοίνωση σχετικά με τη γυναίκα που διαγνώστηκε με περικαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Pfizer εξέδωσε πριν από λίγο το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Όπως αναφέρει, «σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν ασθενή που παρακολουθείται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενημερώνουμε ότι η ασθενής εμβολιάστηκε στο Εμβολιαστικό Κέντρο του ΩΚΚ και ακολούθως εμφάνισε περικαρδίτιδα, η οποία επίσης διαγνώστηκε και αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο μας. Η ασθενής, αφού έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, επέστρεψε στην οικία της. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα ενημερώσει ως οφείλει την αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, για το συμβάν και τη χρονική του συσχέτιση με τον εμβολιασμό χωρίς αυτό να σημαίνει και αιτιολογική συσχέτιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση