GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΑΧΑΛΟ! «Έπεσε» η πλατφόρμα για τα self-test. Πολύ μικρή η συμμετοχή...

Προβλήματα στη σύνδεση παρουσιάστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, στην οποία δηλώνονται τα αποτελ...


Προβλήματα στη σύνδεση παρουσιάστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, στην οποία δηλώνονται τα αποτελέσματα των self test που πραγματοποιούν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Από σήμερα, Δευτέρα, 10 Μαϊου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Έτσι αναμενόταν να υπάρξει μεν   μεγάλη επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα, αν και τελικά οι αριθμοί ως αργά έδειχναν μάλλον το αντίθετο...

Υπενθυμίζεται πως τα self test αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στο σχολείο, τα οποία όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-test στο σπίτι τους, ενώ συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει σήμερα ή αύριο το πρωί.

Στη συνέχεια, δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αρκετοί μαθητές και γονείς έψαχναν  στο παρά πέντε στα εφημερεύοντα φαρμακεία να αγοράσουν self tests, μιας και η πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούν να τα προμηθευτούν δωρεάν με τον ΑΜΚΑ έκλεισε χθες το απόγευμα.

Πρόβλημα υπάρχει όμως και με την ηλεκτρονική υποβολή του αποτελέσματος, καθώς στην περίπτωση που ο γονέας δεν έχει προμηθευτεί εγκαίρως το δωρεάν τεστ το σύστημα απαγορεύει τη δήλωση του αποτελέσματος. Σε αυτή την περίπτωση η δήλωση πρέπει να γίνει χειρόγραφα και να δοθεί στο σχολείο.

Την ίδια ώρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη θα διατίθενται τα self test στους μαθητές.

Μικρή η συμμετοχή στην πλατφόρμα μέχρι στιγμής

Στα 858 υπολογίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα θετικά self test μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού σχολείων που έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα πλατφόρμα self-testing.gov.

Συνολικά έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα 255.528 τεστ από το σύνολο των 1,7 εκατομμυρίων ατόμων που επιστρέφουν  στα σχολεία.

Οι 858 μαθητές που βρέθηκαν θετικοί προφανώς δεν θα πάνε στο σχολείο αύριο και θα πρέπει να κάνουν δεύτερο μοριακό τεστ – είτε σε δομή του ΕΟΔΥ είτε ιδιωτικά – για να επιβεβαιωθεί ή όχι το θετικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση