GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ! Με 17,4% προηγείται (σε δημοσκόπηση της Opinion Poll) η ΝΔ...

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με άνοδο των ποσοστών της, σύμφωνα με την τελευταία ...

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με άνοδο των ποσοστών της, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll. 

Στην πρόθεση ψήφου η κυβέρνηση προηγείται με διαφορά 17,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 37,3% έναντι 19,9% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ με ποσοστό 3,1%.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες πιστώνουν θετικά στην κυβέρνηση τις εξελίξεις τόσο σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημίας, όσο και στην απόφασή της να ανοίξει οικονομικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί την ισχυρή δυναμική του στη δημοφιλία αλλά και στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο για πρωθυπουργό» καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος και στις δύο περιπτώσεις

Τα ποσοστά του κ. Μητσοτάκη παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, της τάξης του 60%, όσον αφορά την ικανοποίηση των πολιτών για το έργο του ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό» καταλαμβάνει την τρίτη θέση πίσω από την απάντηση «Κανένας».

 

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση (53%). Αντίθετη άποψη έχει το 47%. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας στον τομέα αυτό το ισοζύγιο που είναι 7% είναι το μεγαλύτερο για το 2021. Τον Ιανουάριο ήταν 1%, τον Μάρτιο -1% και τον Απρίλιο 5%.

 

Στα ίδια επίπεδα κινείται και το ποσοστό ικανοποίησης για την συνολική διαχείριση της πανδημίας με το 53% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πολύ και λίγο ικανοποιημένοι έναντι 47% που δηλώνουν λίγο και καθόλου.

Όπως αναφέρεται η ικανοποίηση τον Ιανουάριο ήταν 51%, ενώ το ισοζύγιο εξελίχθηκε ως εξής: Τον Ιανουάριο 3%, τον Απρίλιο 3.3%.

Αυξημένη είναι και η ικανοποίηση από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στην περίοδο της πανδημίας με το 49% να δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο και το 47% να έχει αντίθετη άποψη. Αξιοσημείωτο είναι πως τον Απρίλιο η θετική αίσθηση ήταν της τάξεως του 40.1%.

Επίσης το 49% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για το κυβερνητικό έργο, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στις έρευνες της εν λόγω εταιρείας μέσα στο 2021.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ένα επιπλέον ποιοτικό στοιχείο, η θετική άποψη που καταγράφεται για το πρόσωπο του πρωθυπουργού στο χώρο του κέντρου σε ποσοστό της τάξης του με 57.8% και στο ΚΙΝΑΛ με 69.2% γεγονός που αναδεικνύει και την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον χώρο αυτό.

Ως προς την αντιπολίτευση παρατηρείται συνολική αποδοκιμασία σε όλες τις πλευρές για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε και λειτουργεί την περίοδο της πανδημίας.

Και είναι ενδεικτικό πως πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει το 12.1%, του ΚΙΝΑΛ το 11.7%, του Κ.Κ.Ε το 12.4%, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ το 7.8% και του ΜΕΡΑ 25 το 8.3%.

 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας ο πρωθυπουργός συσπειρώνει γύρω του τον χώρο της Δεξιάς και Κεντροδεξιάς, ενώ ταυτοχρόνως συγκεντρώνει το 71.1% των προτιμήσεων του Κέντρου και το 41.9% του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Μάλιστα το 81.8% των πρώην ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και το 27.8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θετική άποψη για το έργο του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση