GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ! 605 νέα κρούσματα, 13 θάνατοι, 204 διασωληνωμένοι....

Σε 605 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.   Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 13 θάνα...


Σε 605 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.  

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 13 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 12.695.

Παράλληλα, σε 204 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από τα παραπάνω κρούσματα, τα 325 εντοπίζονται στην Αττική (187 χθες), ενώ τα 31 αφορούν στη Θεσσαλονίκη (15 χθες). 
Διεξήχθησαν 45.551 τεστ και η θετικότητα ανήλθε στο 1,33%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 605, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 421.829 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 85 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 632 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).


Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.695 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 204 (65.7% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.668 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 33 (ημερήσια μεταβολή -15.38%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 46 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των605 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 21 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η κατανομή των 584 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.



Σύσταση για εμβολιασμό εφήβων
Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι,προς σύσταση για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν εγείρεται ζήτημα υποχρεωτικότητας, αλλά πρόκειται επί της ουσίας για σύσταση προς τους γονείς, ότι βάσει δεδομένων τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά.

Εάν τελικά η Επιτροπή δώσει έγκριση, η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού αναμένεται ανοίξει άμεσα.

Η επιχείρηση των κατ’ οίκον εμβολιασμών
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι στους ιδιώτες γιατρούς θα βασιστεί το μεγαλύτερο μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Όπως είπε,σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το πλαίσιο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιώτες γιατρούς. Εν συνεχεία, θα ανακοινωθούν τα ονόματά τους για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Τόνισε, δε, ότι η επιχείρηση των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό από ιδιώτες γιατρούς, ενώ το δημόσιο θα καλύψει τις απομακρυσμένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση