GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Συμπληρωματικές ανακρίσεις στην υπόθεση Noor 1 ζητούνται από τον Εισαγγελέα...

Ο εισαγγελέας Εφετών Τσορμπατζόγλου ζητεί τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης για εννιά ανακριτικές πράξεις και ουσιαστικά να μην οδηγηθ...


Ο εισαγγελέας Εφετών Τσορμπατζόγλου ζητεί τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης για εννιά ανακριτικές πράξεις και ουσιαστικά να μην οδηγηθεί η υπόθεση στο αρχείο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αναμένεται να επιστρέψει τη δικογραφία στον ανακριτή Διαφθοράς που χειρίστηκε την υπόθεση Ι. Πετρόπουλο. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξει από εδώ και πέρα ο ανακριτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Zougla.gr, στον ανακριτή επιστρέφει με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου η δικογραφία για το Noor 1 με κατηγορούμενους τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη και τρεις συνεργάτες του. Ο εισαγγελέας ζητεί ακόμα δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ, καθώς επίσης και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Οικονομική Αστυνομία.

Εννέα νέες ανακριτικές πράξεις ως προς την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά 3 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» ζητάει ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος εξέτασε την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς του μεγαλύτερου φορτίου ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αναμένεται να επιστρέψει τη δικογραφία στον ανακριτή Διαφθοράς που χειρίστηκε την υπόθεση Ι. Πετρόπουλο. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξει από εδώ και πέρα ο ανακριτής Πετρόπουλος.

Οι εννιά ανακριτικές πράξεις που ζητεί ο Εισαγγελέας 
Να αποσυσχετιστούν από την υπόθεση Μαρινάκη η ανακριτική δικογραφία σε βάρος των Τούρκων κατηγορούμενων, καθώς και δύο προκαταρκτικές δικογραφίες, οι οποίες να περατωθούν.
Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι σύννομες οι αποστολές χρηματικών ποσών από την εταιρείαMCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών προς την εταιρεία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη.
Μάλιστα ζητείται να διακριβωθεί η αποστολή χρηματικών ποσών και από οιαδήποτε άλλη παρόμοια σε διακριτικό τίτλο εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ.
Να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από το γραφείο στην Ελλάδα της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματοςHomeland Security για να διακριβωθεί η προέλευση των χρημάτων που διατέθηκαν από την MCMP IL στην εταιρεία του Γιαννουσάκη και ειδικότερα να διερευνηθεί αν αυτά προέρχονται από μετακύλιση κεφαλαίων από την εταιρεία του κατηγορούμενου Β. Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp στα πλαίσια της εισόδου της επιχείρησής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Αμερικανού δημοσιογράφουAlexander Clapp, που μένει μόνιμα στην Αθήνα και έχει ασχοληθεί με την υπόθεση του «Noor 1».
Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Λιμενάρχη Ραφήνας αντιπλοιάρχου Γιώργου Κατσούλη, σχετικά με την εμπλοκή των τεσσάρων κατηγορουμένων (Μαρινάκη, Μπαϊρακτάρη, Συντυχάκη, Τσακίρη) στην υπόθεση. Ένα πρόσωπο που μετατέθηκε από τον Πειραιά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Να διερευνηθεί από την Οικονομική Αστυνομία αν τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν στον Γιαννουσάκη από εταιρείες συμφερόντων του Μαρινάκη αφορούν όντως πετρελεύσεις πλοίων του.
Να ερευνηθεί από την Οικονομική Αστυνομία αν η εταιρείαCapital του Β. Μαρινάκη θα είχε μεγαλύτερο όφελος εφόσον έκανε τις πετρελεύσεις των πλοίων του όχι από την εταιρεία G Tankers του Γιαννουσάκη, αλλά από την Express Energy συμφερόντων του ίδιου του Μαρινάκη, που έκανε παρόμοιες δουλειές…
Να ερευνηθεί αν η εταιρείαCapital Ship Management Corp διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και γιατί δεν εστάλη το ποσό των 622.000 ευρώ μέσω αυτών και επελέγη ο λογαριασμός πράκτορά της.
Το χρηματικό ποσό επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για έξοδα των πλοίων της εταιρείας στο εξωτερικό.
Ας σημειωθεί πως το παραπάνω χρηματικό ποσό το επέστρεψε στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος Ν. Συντυχάκης, ο οποίος κατελήφθη με τα 622.000 ευρώ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 23-9-2014, την ίδια ημέρα που το ποσό φέρεται να μεταφέρθηκε αντίστροφα από την Ελλάδα στα Εμιράτα.

Στην 37σέλιδη παραγγελία του, ο εισαγγελέας Εφετών Οδ. Τσορμπατζόγλου επισημαίνει πως ο Συντυχάκης επέστρεψε το χρηματικό ποσό αυθημερόν πριν φτάσει και χρησιμοποιηθεί για τις επισκευές πλοίων. Η Capital πλήρωσε πρόστιμο 150.000 ευρώ όταν πιάστηκε με τα μετρητά στο αεροδρόμιο, ενώ, αν το ποσό επέστρεφε μέσω τραπέζης, το κόστος δεν θα ξεπερνούσε τα 100 ευρώ.
Μάλιστα αναφέρει πως διερευνάται η πιθανή σχέση του ποσού των 622.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του Συντυχάκη στο αεροδρόμιο με τα 900 κιλά ηρωίνης που φέρεται ότι μεταφορτώθηκαν ανοιχτά της Κρήτης από το πλοίο «Noor 1».
Να διαπιστωθεί αν από την 1-1-2011 και μετά είχαν διαβιβαστεί χρηματικά ποσά από εταιρείες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη στην εταιρείαHellenic Hull του συγκατηγορουμένου του Ηλία Τσακίρη, ο οποίος έδωσε το χρηματικό ποσό των 280.000 ευρώ στον Γιαννουσάκη ως ασφαλιστική κάλυψη ζημιών στο πλοίο «Grand Island» στις 6-9-2012 στη Σαλαμίνα.

Όπως αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός, το χρηματικό ποσό καταβλήθηκε κατά παράβαση των διεθνών απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ η βλάβη δεν αναφέρεται ούτε καν στα βιβλία του πλοίου, τα οποία έχουν εξαφανιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση