GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ! ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Ξανθού-Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ...

Αντρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γιατροί και είναι Κρητικοί, καθώς ο μεν πρώτος εκλέγεται στο Ρέθυμνο, ενώ ο δε...



Αντρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γιατροί και είναι Κρητικοί, καθώς ο μεν πρώτος εκλέγεται στο Ρέθυμνο, ενώ ο δεύτερος στα Χανιά.

Το θέμα των εμβολίων και της στρατηγικής του εμβολιασμού φαίνεται ότι αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στη γεμάτη προστριβές σχέση  τους.

Ο Παύλος Πολάκης έχει ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και μάλιστα έχει δηλώσει ότι ο ίδιος θα αποφασίσει να κάνει το εμβόλιο το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, καθώς υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά με τον covid-19 εμβολιάζεται μαζικά ο πληθυσμός, χωρίς να είναι γνωστή η διάρκεια της ανοσίας. Αντ’ αυτού η πρόταση του Παύλου Πολάκη παραμένει η στρατηγική υπέρ της χρήσης των μονοκλωνικών φαρμάκων.

Άδειασμα
Μια δήλωση του Αντρέα Ξανθού στο πλαίσιο συνέντευξης του τελευταίου στην Εφημερίδα των Συντακτών ερμηνεύεται ως ένα ακόμα άδειασμα σε αυτές τις παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια.

«Με τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα που τεκμηριώνουν τον υψηλό βαθμό προστασίας από σοβαρή νόσηση που παρέχουν όλα τα εμβόλια, δεν μπορεί πλέον να έχει βάση η συζήτηση περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού. Η αλήθεια είναι ότι τα εμβόλια, ακόμα και στα σημερινά ποσοστά (40% των ενηλίκων με μία δόση και 27% με δύο δόσεις), έχουν συμβάλει καταλυτικά στη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και στην υποχώρηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στη χώρα. Όποιος το αμφισβητεί αυτό, ακόμα και με επιστημονικοφανή επιχειρήματα, βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Ξανθός.

Μάλιστα ο κ. Ξανθός προσθέτει ότι «η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας έχει πάει αρκετά καλά στο οργανωτικό σκέλος και στην ψηφιακή υποστήριξή της, αλλά υστερεί πολύ στα ποιοτικά στοιχεία της».

Μπηχτές και από Πολάκη
Αν και ο κ. Ξανθός δεν αναφέρεται ονομαστικά, εντούτοις είναι σαφές ότι οι μπηχτές που αφήνει αφορούν και τον Παύλο Πολάκη.

Ανώνυμα αλλά φωτογραφίζοντας τον κ. Ξάνθο, αντεπιτέθηκε σήμερα ο Παύλος Πολάκης καθώς εκτός από την σφοδρή επίθεσή του στην Επιτροπή κάνοντας λόγο για «ξεφτιλισμένους», «καθηγητάδες της μετριότητας» και «καθοδηγούμενους από εταιρείες» επιστήμονες στο θέμα των εμβολίων, δεν εξαιρεί και …κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης σχολιάζοντας έρευνα που είδε χθες (21.06.2021) το φως της δημοσιότητας, ζήτησε απαντήσεις από τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αλλά «και κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ που το παίζουν παντογνώστες, ενώ είμαι να μην πω….».

Στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζει ότι οι έρευνες δείχνουν ότι «δεν μπορεί να υποστηριχτεί η υποχρεώτικοτητα του εμβολιασμού και καταλήγει: «Η αλήθεια θα φανεί. Φέρτε τα φάρμακα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση