GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ! ΑΓΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ (Κεγκέρογλου-Ξενογιαννακοπούλου) για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ...

Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδότησε ο τρόπος που αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου στην πρόταση νόμου τ...

Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδότησε ο τρόπος που αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά των κομμάτων, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

«Το Κίνημα Αλλαγής, όχι μόνο δεν απεμπολεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, αλλά τις έχει αναλάβει. Γι΄ αυτό στο πλαίσιο του πολιτικού σχήματος με το οποίο κατήλθαμε στις προηγούμενες εκλογές, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, και που με βάση αυτό, έχουμε την χρηματοδότηση από το κράτος, το σύνολο του ποσού, από την κρατική ενίσχυση που κατευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, πηγαίνει έναντι των δανειακών οφειλών μας», είπε εκ προοιμίου ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει και αποδεικνύει την πολιτική μας βούληση, σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο παρελθόν».

Ο κ. Κεγκέρογλου πρόσθεσε όμως: «Επειδή η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλάει μόνο για την υποχρέωση των κομμάτων αλλά και για την υποχρέωση των βουλευτών - εμείς οι βουλευτές ούτως ή άλλως συμμετέχουμε στα οικονομικά του Κινήματος Αλλαγής, σε αντιστάθμισμα της κρατικής χρηματοδότησης που πηγαίνει έναντι των δανείων - όμως οι περισσότεροι βουλευτές του σήμερα, του Κινήματος Αλλαγής, δεν έχουν σχέση με την περίοδο που ελήφθησαν τα δάνεια. Σοβαρά τώρα, είδα την πρόταση νόμου. Και είδα να την υπογράφει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου; Ο κ. Ραγκούσης; Οι δύο γραμματείς της περιόδου υπερχρέωσης του ΠΑΣΟΚ; Και λέει η κ. Ξενογιαννακοπούλου ότι για τα δικά μου λάθη, της περιόδου μου και του κ. Ραγκούση, θα πληρώσει ο Μουλκιώτης, ο Πάνας, ο Πουλάς, ο Φραγγίδης. Όλοι όσοι δεν έχουν καμία σχέση με εκείνη την περίοδο. Σοβαρά; Που είναι η ηθική σας κυρία Ξενογιαννακοπούλου προσωπικά; Σοβαρά κυρία Ξενογιαννακοπούλου; Σοβαρά; Και βέβαια να πληρώσουν όλοι όσοι απέκτησαν όνομα με το ΠΑΣΟΚ και μετά το πούλησαν δεξιά και αριστερά! Έχουμε, εκτός του κ. Ραγκούση, την κ. Ξενογιαννακοπούλου, έχουμε Κουρουμπλή, Μωραϊτη, Τζάκρη, Σπίρτζη. Αλλά και αυτός που κατέβηκε από το βήμα ο κ. Παπαηλιού, απέκτησε όνομα ως γενικός γραμματέας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σοβαρά; Υπογράφετε τέτοια πρόταση; Ο Σίμος Κεδίκογλου που αγκαλιάσατε τελευταία κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύεται και από τη χρεωστική καρτέλα. Τον συνοδεύει τα χρέος που του αναλογεί! Και βέβαια έχουμε και τους αντίστοιχους από τη Νέα Δημοκρατία, για να μην ξεχνιόμαστε! Χρυσοχοϊδης και λοιπούς. Αλλά και ο Οικονόμου, έφυγε, λέει από το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν ήθελε να ψηφίσει μνημόνια. Και από τότε έχει ψηφίσει τέσσερα-πέντε! Έχει πάρει φόρα! Ο κατάλογος είναι μακρύς. Αυτό που περιμένουν οι πολίτες είναι μια καλύτερη μέρα και αυτή δεν μπορεί να έρθει αν δεν σταματήσει η υποχώρηση της πολιτικής στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αλλά και στις σκοπιμότητες. Το Κίνημα Αλλαγής θα δώσει τον αγώνα, για τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες».

Τα όσα είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ  Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

«Ο κ. Κεγκέρογλου συνηθίζει να μιλάει με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Εγώ δεν θα μιλήσω με αυτό τον τρόπο και δεν έχω μιλήσει ποτέ ούτε για συναδέλφους ούτε για πρώην συντρόφους. Δύο πράγματα όμως, για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, όλοι οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου και εμού, δεν είχαμε ποτέ ευθύνη για τα οικονομικά και το ξέρει ο κ. Κεγκέρογλου. Δημιουργεί απλώς εντυπώσεις και το ξέρει πάρα πολύ καλά. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο επί αυτού και δεν συνηθίζω να μιλάω αρνητικά για ένα κόμμα που στο κάτω κάτω το υπηρέτησα από 17 χρονών», είπε ο Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε: «Διαγράφηκα και έφυγα από το ΠΑΣΟΚ το 2012, και είναι ιδιαίτερα επίκαιρο που μιλάμε σήμερα για το εργασιακό νομοσχέδιο. Παραιτήθηκα από αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τα ευρωπαϊκά θέματα, επειδή διαφώνησα με το 2ο μνημόνιο. 'Αρα δεν ανέχομαι από κανέναν να κάνει κριτική στην πολιτική μου πορεία. Διαγράφτηκα. Έφυγα έξι χρόνια από την πολιτική, δεν είμαι γυρολόγος και πήγα το 2018 στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συστρατεύθηκα, επειδή πιστεύω ακριβώς ότι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία, αυτή τη στιγμή δημιουργείται μια ελπίδα προοδευτική για τη χώρα. Όλα τα άλλα τα επιστρέφω στον κ. Κεγκέρογλου».

Λίγο αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στον τρόπο που προσέγγισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα της υπερχρέωσης του κόμματος της ΝΔ. «Δεν μπορούν τα κόμματα του 2% της Siemens να μιλάνε έτσι μπροστά στην ελληνική κοινωνία! Δεν μπορούνε! Είναι βαριά η ευθύνη, τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος προς στιγμή διεκόπη από τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου. «Δεν μπορείτε να διακόπτετε έτσι. Το έκανε έτσι απέναντι στον κ. Τσίπρα, ο κ. Τασούλας! Μην επαναλαμβάνετε αυτήν την πρακτική της φίμωσης!», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης που ζήτησε από τον Χαράλαμπο Αθανασίου να μην παραβιάζει τη δεοντολογία και τον ρόλο του, ως πρόεδρος.

«Αν εφαρμόζαμε κατά γράμμα τον Κανονισμό, δεν θα είχατε τον λόγο. Στα νομοσχέδια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, εκτός από την ώρα που έχει, δικαιούται άπαξ να μιλήσει ενδιάμεσα. Στην πράξη το έχουμε αφήσει όμως. Επί προσωπικού δεν έχετε τον λόγο, σας τον δίνω ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο», είπε ο προεδρεύων Χ. Αθανασίου.

«Υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα, εδώ και χρόνια, σε σχέση με την ασυλία που είχαν τα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μέσα στο πλαίσιο του δικομματισμού της διαπλοκής που μας χρεοκόπησε ως χώρα! Και είναι ενδεικτικό ότι και τα δύο αυτά κόμματα είναι υπερχρεωμένα. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα! Είναι πολιτικό! Θα έπρεπε, μετά από τόσα χρόνια, να υπάρχει ντροπή λίγο και να προσπαθήσετε να αποστασιοποιηθείτε. Όταν ο κ. Τσουκάτος είχε μιλήσει για το 2% της Siemens, για τα μαύρα ταμεία. Και οι δύο σας την ίδια πρακτική είχατε! Χρεοκοπήσατε μια χώρα! Δεν μπορείτε λοιπόν σήμερα να προσπερνάτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτό αποτελεί φτύσιμο στον ελληνικό λαό, αυτή η στάση σας!», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Η έννοια της συμμετοχής των βουλευτών στις υποχρεώσεις αυτών των κομμάτων έναντι των τραπεζών, είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν και οι βουλευτές οι οποίοι εκλέγονται με βάση αυτή την πολιτική ταυτότητα! Βγέστε και αποστασιοποιηθείτε! Κάντε την αυτοκριτική σας! Και τότε δεν χρωστάτε τίποτα! Τι να κάνουμε όμως! Όσο μιλάτε στο όνομα εκείνων των ημερών έχετε και τις υποχρεώσεις».

Νωρίτερα, στο θέμα είχε αναφερθεί και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Καλώ, όμως, όλα τα κόμματα και βεβαίως και το κυβερνών κόμμα να φέρουν στην Ολομέλεια και να υπερψηφίσουμε όλοι/ες μαζί την πρόταση νόμου που κατετέθη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή και άλλες προτάσεις ή προσεγγίσεις, εάν υπάρχουν από τα άλλα κόμματα, έτσι ώστε διαφανώς και βλέποντας προς το μέλλον να γνωρίζει η κοινωνία που τώρα υφίσταται ό,τι υφίσταται - και όχι μόνο από τον πτωχευτικό αλλά και από τις δύο κρίσεις που έχουν οδηγήσει σε πολλαπλές φτωχοποιήσεις - το πώς τα πολιτικά κόμματα και δη τα κυβερνητικά χειρίζονται, διαχειρίζονται ή δεν χειρίζονται και υπονομεύουν τη γενικότερη εθνική προσπάθεια πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της οικονομίας μέσω των απλήρωτων δανείων», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση