GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ! Ποιος είναι ο παίκτης που κατέρρευσε και σόκαρε τον πλανήτη...

Ο Κρίστιαν Έρικσεν σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη κι όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020... Ο ...



Ο Κρίστιαν Έρικσεν σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη κι όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020...


Ο Δανός μεσοεπιθετικός κατέρρευσε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, «παγώνοντας» συμπαίκτες, αντιπάλους και τους οπαδούς που βρισκόταν στις κερκίδες του «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης. Δανοί και Φινλανδοί τραβούσαν τα μαλλιά τους βλέποντας τους γιατρούς να κάνουν μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή στον Έρικσεν που δεν είχε τις αισθήσεις τους και όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο κορυφωνόταν και η αγωνία. Ευτυχώς τα νέα που ακολούθησαν ήταν ενθαρρυντικά. 

 

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Έρικσεν
Ο Κρίστιαν Ντάνεμαν Έρικσεν (δανικά: Christian Dannemann Eriksen, 14 Φεβρουαρίου 1992) είναι Δανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός στην Σέριε Α για την Ίντερ και στην Εθνική Δανίας.

Γεννημένος στο Μίντελφαρτ της Δανίας, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Άγιαξ, το 2010. Το 2011, ονομάστηκε Καλύτερος Δανός Παίχτης, Καλύτερο Ταλέντο του Ολλανδικού Πρωταθλήματος και Καλύτερο Ταλέντο του Άγιαξ. Με τον Άγιαξ κατάκτησε, έως και το 2013, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Το 2013-14, ονομάστηκε Καλύτερος Παίχτης της ομάδας, ενώ το 2015, κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Καλύτερου Δανού Ποδοσφαιριστή. Από το 2013 έως το 2020 αγωνίστηκε στην Τότεναμ. Το 2020 πήρε μεταγραφή στην Ίντερ.

Τον Μάρτιο του 2010, έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Δανίας. Ήταν ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2010. Πιο πριν είχε αγωνιστεί και στις μικρές ομάδες της Εθνικής του ομάδας, ενώ το 2011, συμπεριλήφθηκε στην Καλύτερη Ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011. Με την Εθνική ανδρών έχει κάνει 80 επίσημες συμμετοχές, πετυχαίνοντας πάνω από 20 γκολ. Έχει συμμετάσχει επίσης στο Euro 2012 και στο Μουντιάλ του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση