GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ! Ο Ναφτάλι Μπένετ νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ...

Το ισραηλινό κοινοβούλιο έδωσε το βράδυ της Κυριακής  ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος διαδέχ...


Το ισραηλινό κοινοβούλιο έδωσε το βράδυ της Κυριακής  ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος διαδέχεται τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου που ήταν στην εξουσία επί 12 χρόνια. 

Από τους 119 παρόντες βουλευτές (του 120μελούς Κοινοβουλίου) 60 ψήφισαν υπέρ του νέου συνασπισμού, στον οποίο μετέχουν η δεξιά, η αριστερά και στηρίζει επίσης αραβικό κόμμα.

Πενήντα εννέα βουλευτές, κυρίως του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, της άκρας δεξιάς και υπερορθόδοξων κομμάτων, καταψήφισαν.

Από το βράδυ της Κυριακής, μια νέα σελίδα της Ιστορίας του Ισραήλ γύρισε με το τέλος της εξουσίας Νετανιάχου, που απομακρύνθηκε από έναν ετερόκλητο συνασπισμό του οποίου ηγείται ο πρώην σύμμαχός του Ναφτάλι Μπένετ.




Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την αποχώρηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία επί 12 χρόνια.

Ένα περιχαρές πλήθος γέμισε την πλατεία Ράμπιν, στο κέντρο του Τελ-Αβίβ, για να γιορτάσει την αλλαγή της κυβέρνησης που επικυρώθηκε σήμερα από το Κοινοβούλιο με μικρή πλειοψηφία 60 βουλευτών υπέρ του νέου συνασπισμού, έναντι 59 που καταψήφισαν.
Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ.
«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, συγχαίρω τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, και τον εναλλάξ πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ και όλα τα μέλη της νέας ισραηλινής κυβέρνησης», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση, λέγοντας «ανυπομονώ να εργαστώ» μαζί με τον Μπένετ «για να ενισχύσουμε όλες τις πτυχές της μακράς και στενής σχέσης μεταξύ των δυο χωρών μας».

«Το Ισραήλ δεν έχει καλύτερο φίλο από τις ΗΠΑ. Ο δεσμός μεταξύ των λαών μας είναι η απόδειξη των κοινών αξιών μας και δεκαετιών στενής συνεργασίας», πρόσθεσε.
«Οι ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητη υποστήριξη της ασφάλειας του Ισραήλ. Η διοίκησή μου έχει δεσμευτεί πλήρως να συνεργαστεί με τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης για τους Ισραηλινούς, τους Παλαιστίνιους και τους λαούς σε όλη την περιοχή», επισήμανε.

Άγγελα Μέρκελ
Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ συνεχάρη  τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ και δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί στενά με τη νέα κυβέρνηση.
«Η Γερμανία και το Ισραήλ συνδέονται με μοναδική φιλία την οποία θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω. Σε αυτό το πνεύμα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί σας», δήλωσε η Μέρκελ σε μήνυμα που απηύθυνε στον Μπένετ και έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπός της Ουλρίκε Ντέμερ στο Twitter.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση