GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθιστική διαμαρτυρία από τους Αρμένιους της Θεσσαλονίκης για την εισβολή των Αζέρων...

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής οι Αρμένιοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι στη διεθνή κοινότητα για τη συν...



Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής οι Αρμένιοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι στη διεθνή κοινότητα για τη συνέχιση των εχθροπραξιών από τους Αζέρους σε βάρος της χώρας τους. 

Εκμεταλλευόμενοι οι Αζέροι την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας που ήταν στραμμένη στις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων πριν από λίγες εβδομάδες, βρήκαν ευκαιρία και εισέβαλαν με το στρατό τους στην ενδοχώρα της Αρμενίας από τα βορειοανατολικά σύνορά της.



Από την αιφνίδια εισβολή συνελήφθησαν έξι Αρμένιοι στρατιώτες, οι οποίοι κρατούνται αιχμάλωτοι μέχρι σήμερα. Εν τω μεταξύ, παρά τις συγκρούσεις, οι Αρμενικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να τους απωθήσουν και οι Αζέροι εξακολουθούν να παραβιάζουν τα Αρμενικά σύνορα και να έχουν εισβάλει σε βάθος 3,5 χιλιομέτρων, σε μια προσπάθεια που κάνουν, αλλαγής των συνόρων των δύο χωρών.

Η εισβολή αυτή έγινε σε ένα στρατηγικό σημείο της Αρμενίας, κοντά στη λίμνη Σιουνίκ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υδροδότησή της. Μέχρι στιγμής η μόνη χώρα που αντέδρασε από την ομάδα ΜΙΝΣΚ που εγγυάται την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, είναι η Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να ζητά άμεση αποχώρηση των εισβολέων Αζέρων από την περιοχή, την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την τήρηση των συμφωνηθέντων.



Όπως φάνηκε, το Αζερμπαϊτζάν εκμεταλλευόμενο την πολιτική αστάθεια στην Αρμενία, η οποία τις επόμενες ημέρες θα διεξάγει πρόωρες εκλογές, καθώς επίσης και την αποδιοργάνωση του στρατού μετά την ήττα, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, με τις ευλογίες και την παρότρυνση της Τουρκίας που θέλει να ολοκληρώσει την εξόντωση των Αρμενίων που άφησε στη μέση κατά την περίοδο 1915 – 1922. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν και με την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων, που βλέπουν το Αζερμπαϊτζάν ως μια ενεργειακή δύναμη και επίσημο συνομιλητή, κοινών συμφερόντων.


Η Αμερική από την άλλη, αποφάσισε να στείλει οικονομική βοήθεια στις δύο χώρες Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, δημιουργώντας κλίμα ευφορίας στους δεύτερους, αφού η ενίσχυση των δύο χωρών θα είναι της τάξης του 1:6, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί κύμα αντίδρασης από τους Αρμένιους, οι οποίοι επισημαίνουν πως η βοήθεια προς το Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί να είναι ανθρωπιστική, αφού τα χρήματα αυτά πηγαίνουν για εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος τους, τα αγοράζει από την Τουρκία.

Οι Αρμένιοι της διασποράς, ξεκινούν έναν ακόμη Τιτάνιο αγώνα προκειμένου να αφυπνίσουν την παγκόσμια κοινότητα και να επιβάλλει στο Αζερμπαϊτζάν την τήρηση των όρων που συμφώνησαν με το τέλος του πολέμου του Αρτσάχ.

Κρικόρ Τσακιτζιάν


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση