GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βασίλισσα Σοφία σε Κυρ. Μητσοτάκη: «Πρέπει να πω: σας θαυμάζει ο κόσμος όλος»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τη Βασίλισσα της ...



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η οποία συνοδευόταν από την αδερφή της Ειρήνη.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία για την πορεία της πανδημίας και τη βελτίωση που καταγράφεται. «Τα πράγματα γενικά πηγαίνουν καλύτερα και στη χώρα μας, νομίζω παντού στην Ευρώπη, και στην Ισπανία βλέπω ότι πηγαίνουν καλύτερα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Πρέπει να πω: σας θαυμάζει ο κόσμος όλος», ανέφερε η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. «Να είστε καλά, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια» απάντησε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνέχεια, συζήτησαν για την ανάπλαση που γίνεται στο Τατόϊ και είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Πρωθυπουργός: Στο Τατόι πήγατε;
Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: Όχι.
Πρωθυπουργός: Θα ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι γιατί γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε το χώρο.
Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: Νομίζω ότι έχουν αλλάξει λίγα μέσα, μετά από τόσα χρόνια τώρα.
Πρωθυπουργός: Θέλουμε να αναδείξουμε όλο το χώρο γιατί πράγματι ήταν παράλειψη ότι ο χώρος ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι… Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου. Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο, την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα Enrique Viguera Rubio.


1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση