GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραούλ Κάστρο... μια ολόκληρη ζωή στη σκιά του «μεγάλου αδελφού»;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « [...] O Αρχηγός της Κουβανικής Επανάστασης είναι μόνον ένας. Είναι μόνον το Κομμουνιστικό Κόμμα, ως θεσμός πο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«[...] O Αρχηγός της Κουβανικής Επανάστασης είναι μόνον ένας.
Είναι μόνον το Κομμουνιστικό Κόμμα, ως θεσμός που συνδυάζει...

την επαναστατική πρωτοπορία και μια σίγουρη εγγύηση της
Κουβανικής ενότητας ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να είναι ο άξιος
κληρονόμος της εμπιστοσύνης του λαού στον ηγέτης του.
Γι 'αυτό εργαζόμαστε κι έτσι θα είναι...
Σταδιακή και ομαλή μεταφορά στις νέες γενιές των κύριων
ευθυνών στην ηγεσία του Έθνους... [...]»
Raúl Castro Ruz (Ραούλ Κάστρο), Αβάνα, 3 Ιούνη 2021

Raúl Castro Ruz, "Revolución, la obra más hermosa" ("Επανάσταση, το πιο όμορφο έργο").

3 Ιούνη 2021, στα 90α γενέθλιά του  (3 Ιούνη 1931), ο Ραούλ Κάστρο παρουσίασε στο Μέγαρο της Επανάστασης στην Αβάνα το βιβλίο του "Επανάσταση, το πιο όμορφο έργο".

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται 138 πολιτικές παρεμβάσεις του Ραούλ, από τις 14 Ιούνη 2006 έως την 1η Μάη 2019. Ευχή μας να κυκλοφορήσει σε ελληνική έκδοση, για να εμπλουτίσει τις γνώσεις μας για την Κουβανική Επανάσταση.

Τσε, Ραούλ, Φιδέλ...

Στην πρώην ασθενή και σήμερα νεκρή εγχώρια "αριστερά", τόσο στην "ευρωπαϊκή αριστερά της εποχής μας, αλλά δυστυχώς και στην παρά-ανησυχούσα "κομμουνιστική" για τις παρεκκλίσεις της Κουβανικής Επανάστασης και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής που μάχονται τον ιμπεριαλισμό στην πρώτη γραμμή, επικρατεί κι έχει διαδοθεί η ιμπεριαλιστική θεώρηση. Όλοι θεωρούν, έχουν πλέον αποδεχτεί κι αφομοιώσει κι έχουν εκδοθεί και βιβλία, το "δόγμα": ο Ραούλ Κάστρο... μια ολόκληρη ζωή στη σκιά του «μεγάλου αδελφού»

Όπως ακριβώς τους "ξινίζουν" οι Σαντινίστας του Ντανιέλ Ορτέγκα, τα "λάθη" του Έβο στη Βολιβία, ο "σοσιαλδημοκράτης αντικομουνιστής" Νικολάς Μαδούρο στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, ο "ψυχοπαθής" Κιμ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ο "δικτάτορας" Άσαντ στη Συρία, ο "δικτάτορας" στη Λευκορωσία, οι "ιμπεριαλισμοί" της Ρωσίας και Κίνας, οι "μουλάδες" στο Ιράν και πάει λέγοντας... Η ιστορία δεν ψεύδεται, ψεύδονται αυτοί που γράφουν την ιστορία, έχουμε πολλάκις επισημάνει. Έτσι, σήμερα βρισκόμαστε στη θέση να θεωρούν πως είναι αριστεροί όσοι τραγουδούν το Μπέλα Τσάο (Bella Ciao), αφού τους είπαν πως είναι ένα ιταλικό αντάρτικο τραγούδι, ότι είναι ο ύμνος του ιταλικού ΕΑΜ. Όταν είναι ένα τραγούδι των εργατριών στους οριζώνες της Μόντενας, το οποίο διασκευάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πράγα, μόλις το 1947, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας κι είχε αρέσει στους νεολαίους. Ο Ύμνος των Ιταλών ανταρτών, του ιταλικού ΕΑΜ είναι: Fischia il vento (Σφυρίζει ο άνεμος), αλλά βασίζεται στο Σοβιετικό ρυθμό κι αυτό δεν αρέσει στους σημερινούς "αριστερούς".

Ποιος είναι ο Ραούλ; Είναι στ' αλήθεια ο Ραούλ Κάστρο... μια ολόκληρη ζωή στη σκιά του «μεγάλου αδελφού»;

Έντονα πολιτικοποιημένος, πολύ πριν τον αδελφό του Φιδέλ, ο Ραούλ ήταν ο πρώτος Μαρξιστής, κομμουνιστής της Κουβανικής Επανάστασης.

Στη διάρκεια της Επανάστασης το όνομα του Ραούλ είχε συνδεθεί και ταυτιστεί με τον χαρακτηρισμό "Αδιάφθορος"!

Κομαντάντε, Διοικητής του "Τρίτου Μετώπου" στη Σιέρα Μαέστρα, είχε οικοδομήσει ένα ένα υπέροχο μοντέλο συμμετοχικής Λαϊκής Δημοκρατίας από τη βάση.

Φύτεψε τους σπόρους της μελλοντικής Σοσιαλιστικής Κούβας, από τις οποίες έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς ηγέτες της Επανάστασης.

Ήταν ο πρώτος Διοικητής των "Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων", κατόπιν Γραμματέας του Κουβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και τέλος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Κούβας.

Η σχέση του με τον αδελφό του Φιδέλ ήταν "διπολική". Σχέση δεσμού αίματος, ως αδελφός, σχέσεις υπεράσπισης της Επανάστασης σε πολιτικό επίπεδο.
Αυτή η διπολική σχέση αδελφικής αγάπης κι αφοσίωσης στην Επανάσταση τους κρατάει πολύ κοντά και συνάμα πολύ μακριά.

Σε περισσότερα από 40 χρόνια δεν επιβιβάστηκαν μαζί στο ίδιο αυτοκίνητο, δεν επισκέφθηκαν μαζί καμία πόλη και περιοχή της Κούβας, δεν βρέθηκαν μαζί σε καμία πλατεία που γέμιζαν για ν' ακούσουν τον Φιδέλ.

Γιατί άραγε; 

Ζούσε στη σκιά του «μεγάλου αδελφού», ήταν πάντα δύο βήματα πίσω από τον Φιντέλ, όπως διατείνονται οι "αναλυτές" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δημοσιογραφούντες για να δημοσιογραφήσουν, ή σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως επισημαίνουν οι "πολιτικοί αναλυτές" του διαδικτύου, οι "καθηγητές" πολιτικής ιστορίας των πανεπιστημίων, οι μυθιστοριογράφοι κι οι παραφιλολογούντες;

Όλοι οι παραπάνω δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την Κουβανική Επανάσταση, από το "Πατρίδα ή Θάνατος"! Δεν κατάλαβαν ποτέ πως ο Ραούλ είναι Ηγέτης της Επανάστασης. Ναι, ήταν πάντα δύο βήματα πίσω από τον Φιντέλ! Γιατί;

Γιατί, το προείπαμε, ο Ραούλ ήταν ο πρώτος Μαρξιστής της Επανάστασης στην Κούβα. Έτσι ήταν πάντα δύο βήματα πίσω από τον Φιδέλ. Επειδή σε περίπτωση δολοφονικής επίθεσης -638 απόπειρες δολοφονίας του Φιδέλ, καταγράφει επισήμως η αμερικάνικη Cia-, ένας από τους δύο θα μπορούσε να συνεχίσει να ηγείται της Επανάστασης.

Δεν κατάλαβαν ότι αν ήταν δύο βήματα πίσω του ήταν να καλύψει την πλάτη της Επανάστασης. Όπως δεν μπορούν να καταλάβουν, να εξηγήσουν τα 60 χρόνια Σοσιαλιστικής Κούβας!

Κρατάμε μια φράση από τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του στην Αβάνα: Σταδιακή και ομαλή μεταφορά στις νέες γενιές των κύριων ευθυνών στην ηγεσία του Έθνους... Τα λέει όλα... η φράση του Ραούλ κι η φωτογραφία με τον νέο Πρόεδρο της Κούβας! Η Σοσιαλιστική Κούβα δείχνει το δρόμο της Εθνικής Ανεξαρτησίας στους λαούς όλου του κόσμου και είναι στο πλευρό όλων όσων δίνουν τις μάχες εναντίον του ιμπεριαλισμού και βασική συνισταμένη του Παγκόσμιου Άξονα της Αντίστασης!

Σήμερα ο Ραούλ έγινε 90 ετών. Μια ζωή για την Επανάσταση!

* Αυτή η σημείωση αφιερώνεται και σ' έναν δικό μας "Ραούλ", εκείνον του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος - ΠΑΚ (να 'σαι πάντα γερός Γιάννη), που γνώριζε γιατί επέλεξε αυτό το όνομα μαχητή τις μαύρες μέρες της αμερικανοκίνητης χούντας.

** Περισσότερα για τη Σοσιαλιστική Κούβα: ΕΔΩ

*** Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση