GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΑΜΟΚ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!» ΘΕΡΙΖΕΙ η μετάλλαξη Δέλτα τους εμβολιασμένους και στο Ισραήλ...

Περίπου το 90% των νέων μολύνσεων COVID-19 στο Ισραήλ προκλήθηκαν από την μετάλλαξη Delta του ιού CCP, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, ενώ πρόσθεσα...


Περίπου το 90% των νέων μολύνσεων COVID-19 στο Ισραήλ προκλήθηκαν από την μετάλλαξη Delta του ιού CCP, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, ενώ πρόσθεσαν ότι περίπου οι μισοί από τους ενήλικες που μολύνθηκαν στην πρόσφατη επιδημία ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο Ran Balicer, ο οποίος ηγείται μιας συμβουλευτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων για την ισραηλινή κυβέρνηση, ανακοινώνοντας το εύρημα την Παρασκευή, δήλωσε ότι η χώρα ενδέχεται να καταλήξει να εφαρμόσει ένα ακόμη lockdown μετά το άνοιγμα νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer που χρησιμοποιείται συνήθως στο Ισραήλ.

“Η είσοδος της μετάλλαξης Δέλτα, έχει αλλάξει τη δυναμική της μετάβασης”, σημείωσε, αναφερόμενος στο στέλεχος B.1.617.2 του COVID-19 που έχει πλέον ανιχνευθεί σε περισσότερες από 70 χώρες. Ο COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό CCP (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), γνωστό και ως νέος κορωνοϊός.

Την Παρασκευή, Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν στους κατοίκους ότι πρέπει και πάλι να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, ανέφερε το Reuters.

Το υπουργείο Υγείας επέβαλε εκ νέου την υποχρέωση χρήσης μάσκας για όλους τους εσωτερικούς χώρους εκτός από το σπίτι και δήλωσε ότι συνιστά επίσης να φορούν μάσκες σε μεγάλες υπαίθριες συγκεντρώσεις, αναφέροντας συγκεκριμένα τις εκδηλώσεις υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων που λαμβάνουν χώρα σε όλο το Ισραήλ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Περίπου το 55% των 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η επιλεξιμότητα επεκτάθηκε σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών τον Μάιο.

“Ο στόχος μας αυτή τη στιγμή, πρώτα και κύρια, είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ από την μετάλλαξη Delta που προκαλεί αμόκ στον κόσμο”, δήλωσε την Τετάρτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ανέφερε η WSJ.

Η εκ νέου επιβολή της μάσκας της χώρας και ενδεχομένως ένα νέο κλείδωμα είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τη γενική αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 -και εν μέσω αναφορών για τα λεγόμενα “επαναλαμβανόμενα” κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, για παράδειγμα, σχεδόν 4.000 πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι στη Μασαχουσέτη βρέθηκαν θετικοί στον ιό CCP, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας της πολιτείας.

“Μαθαίνουμε ότι πολλές από τις επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις είναι ασυμπτωματικές ή είναι πολύ ήπιες και σύντομης διάρκειας”, δήλωσε ο ειδικός σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Ντέιβιντσον Χάμερ, όπως ανέφερε η Boston Herald. “Το ιικό φορτίο δεν είναι πολύ υψηλό”.

“Αναμένονται εξάρσεις και πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα ποιος κινδυνεύει και αν οι άνθρωποι που έχουν κολλήσει μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους”, δήλωσε ο Hamer. “Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα αποβάλλουν τόσο χαμηλά επίπεδα του ιού και δεν θα μεταδίδουν σε άλλους”.

Και στις 30 Απριλίου, το CDC ανέφερε ότι αναφέρθηκαν περίπου 10.626 κρούσματα σε 46 πολιτείες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει στον ιστότοπό του ότι τα εμβόλια COVID-19 θα πρέπει να λειτουργούν κατά του στελέχους Delta καθώς και κατά άλλων παραλλαγών του COVID-19.

Ωστόσο, ο οργανισμός του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι “οι αλλαγές ή οι μεταλλάξεις του ιού δεν θα πρέπει να καταστήσουν τα εμβόλια εντελώς αναποτελεσματικά, προσθέτοντας ότι εάν τα “εμβόλια αποδειχθούν λιγότερο αποτελεσματικά έναντι μιας ή περισσότερων μεταλλάξεων, θα είναι δυνατόν να αλλάξει η σύνθεση των εμβολίων για να προστατεύσουν από αυτές τις μεταλλάξεις.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση