GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κληρονομούμενη « Δημοκρατία» είναι (μόνο) ελληνικό φαινόμενο....

M aria Denaxa   Η κληρονομούμενη « Δημοκρατία» ειναι ελληνικό φαινόμενο. Στη Γαλλία το αποκαλούν « ελληνική γάγγραινα » και εκλαμβάνεται σαν...


Maria Denaxa 
Η κληρονομούμενη « Δημοκρατία» ειναι ελληνικό φαινόμενο. Στη Γαλλία το αποκαλούν « ελληνική γάγγραινα » και εκλαμβάνεται σαν αρνητικό γεγονός και ενδεχομένως ανέντιμο, η δημιουργία ή η συνέχιση μιας πολιτικής δυναστείας.

Κανένας γιος ή κόρη των Μιτεράν, Σιρακ, Σαρκοζί ή Ολαντ (πλην Λεπέν που το κόμμα τους είναι οικογενειακή υπόθεση και βρίσκονται στο περιθώριο της πολιτικής), δεν διεκδίκησαν οταν αποσύρθηκαν απο την πολιτική οι δικοί τους, ένα αξίωμα, ούτε επιχείρησαν να τους αντικαταστήσουν εκμεταλλευόμενοι το όνομα που έφεραν.

Αλλά και να το έκαναν, οι Γάλλοι δεν είναι προσωπολάτρες, ούτε και όνοματολάτρες και δεν χαρίζουν τη ψήφο τους σε όσους θεωρούν πως έχουν « στρωμένες » δουλειές.

Μεταβιβάσεις στη Γαλλία γίνονται σε ακίνητα, επιχειρήσεις και πελατολόγια…

1 σχόλιο

  1. Γιατι οχι;Τωρα εχουμε πρωθυπουργο ενα ξιπασμενο κοπροσκυλο.Γιατι να μην εχουμε κι ενα κακομαθημενο που εκλεβε στις εξετασεις και απολυσανε τη συχωρεμενη;[Βαρτζοπουλε τ'ακους;15 μερες ειχε φαει ο Φραγκισκος.Γλυψε γλυψε]Εδω και η Σοφια,για να λεει καλα λογια στον αχρηστο,μαλλον βλεπω να θελει κατι για το ανηψακι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση