GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ"! ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΑΛΟΣ για το «συνέδριο γονιμότητας»...

Σάλος έχει προκληθεί με το βίντεο της καμπάνιας για το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας, που τελεί υπό την αιγίδα της ΠτΔ  Κατ.  Σακελλαροπούλου και ...


Σάλος έχει προκληθεί με το βίντεο της καμπάνιας για το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας, που τελεί υπό την αιγίδα της ΠτΔ  Κατ.  Σακελλαροπούλου και έχει τη στήριξη 40 διάσημων Ελλήνων και Ελληνίδων και αναμένεται να πραγματοποιηθεί 3 ώς 4 Ιουλίου στα Ιωάννινα. 

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας αποσύρει την αιγίδα της από το συνέδριο. Στο διαφημιστικό βίντεο της εκδήλωσης η γυναίκα καλείται ουσιαστικά να απολογηθεί στον εαυτό της και στην κοινωνία για το γεγονός ότι ασχολήθηκε με την εκπαίδευσή της και την καριέρα της αντί να κάνει παιδιά. Η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας με επιπτώσεις στη «δημοσιονομική» πολιτική μιας χώρας, χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Ακόμα, υποβαθμίζει το ρόλο της στην κοινωνία και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Πριν λίγο, μετά τις έντεκα το βράδυ του Σαββάτου εξαφανίστηκε από το Youtube το βίντεο. Μπροστά από μία τούρτα στέκεται η γυναίκα του σποτ, η οποία ακούει την φωνή της αλήθειας να λέει: «Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα» «Τι έχω κάνει λάθος;» ρωτάει τρομαγμένη η πρωταγωνίστρια; «Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες» απαντά η φωνή.

 Μάλιστα επικοινωνιακά, το συνέδριο στηρίζει δυστυχώς, μεταξύ άλλων και η ΕΡΤ. Φυσικά δεν είναι μόνο το σποτ το πρόβλημα με αυτό το συνέδριο αφού απόσπασμα από την πρόσκληση του αναφέρει τα εξής:
 «Θα αναδειχθεί στις επιστημονικές διαλέξεις και συζητήσεις, η ανάγκη της επαγρύπνησης από την νεότητα, ακόμα και τη εφηβεία, για την προάσπιση της γονιμότητάς τους με τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και με την επαναφορά του προτύπου δημιουργίας «πυρηνικής» οικογένειας ενωρίς, παράλληλα με την υλοποίηση των επαγγελματικών προσδοκιών, με την κατάκτηση της επιστημονικής καταξίωσης και αναγνώρισης, με τις δυσκολίες της ζωής, οικονομικές και κοινωνικές, και με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ελεύθερου ανθρώπου που τον διαμορφώνουν ως ξεχωριστό μαχητή στην κοινωνία μας, όχι όμως μόνο του και απογοητευμένο φυγά για τις επιλογές του, ειδικά όταν είναι πια πολύ αργά. 
Η Πολιτεία και οι φορείς της θα μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα προς όλους ότι η τεκνοποίηση και η δημιουργία οικογένειας είναι η χαρά της ζωής, η αντιρρόπηση της υπογεννητικότητας, η δημοσιονομική εξασφάλιση ενός κράτους προοπτικής που δεν φθίνει αλλά ακμάζει που δεν “γερνάει” αλλά σφύζει από δημιουργία και ανάπτυξη. Ενός κράτους που πρέπει να μην επικεντρώνεται στα άκρα, στην περίθαλψη των παιδιών και των ηλικιωμένων, αλλά να εστιάζει στον κεντρικό πυλώνα, που είναι τα ζευγάρια της αναπαραγωγικής ηλικίας γιατί έτσι μόνο θα εξασφαλίσει και τα παιδιά και τους γηραιότερους, ενώ παράλληλα θα εμπνεύσει ασφάλεια και σιγουριά στην παραγωγική τάξη των πολιτών, διατρανώνοντας την ασπίδα της οικογένειας στην «εστία» της, στη χώρα της, στην κληρονομιά της και στην ιστορία της. 
Φέτος, επετειακή χρονιά για τη χώρα μας, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση είμαστε πλέον σε θέση να χαράξουμε υπεύθυνα το μέλλον μας και να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στην αντιμετώπιση της μάστιγας της υπογεννητικότητας που απειλεί με αφανισμό το έθνος μας».  

Οι αντιδράσεις είναι πολλές. Η Καίτη Γαρμπή είναι μία εκ των διασήμων που με ανάρτηση της αποσύρει τη στήριξη της στο Συνέδριο.

 Στο συνέδριο έχουν οριστεί ως ομιλητές υπουργοί, υφυπουργοί, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιογράφοι, εκκλησιαστικοί παράγοντες και άλλοι επώνυμοι όπως οι :
 Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας 
κ.κ. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Τυράννων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας 
κ.κ. Βαρθολομαίος Οικουμενικός Πατριάρχης
 Νικόλας Βαφειάδης Δημοσιογράφος – ΑΝΤΕΝΝΑ TV
 Κώστας Βλάσης Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό
 Ιερόθεος Βλάχος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου 
Δέσποινα Βλεπάκη Δημοσιογράφος – Ιατρική Συντάκτης OPEN Beyond 
Μάκης Βορίδης Υπουργός Εσωτερικών 
Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 
Αγγελική Γκερέκου Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) 
Μωυσής Ελισάφ Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δήμαρχος Ιωαννίνων 
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου 
Χάρης Θεοχάρης Υπουργός Τουρισμού 
κ.κ. Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος 
Δημήτρης Καμπουράκης Δημοσιογράφος «ΣΚΑΪ»
 Αθανάσιος Μαρτίνος Διοικητής Αγίου Όρους 
Θάνος Πλεύρης Δικηγόρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Χαϊδεμβέργης – Βουλευτής Ελληνικού Κοινοβουλίου 
Κωνσταντίνος Τασούλας Προέδρος Ελληνικού Κοινοβουλίου
 Κώστας Τσιάρας Υπουργός Δικαιοσύνης, Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
 Σταματίνα Τσιμτσιλή Δημοσιογράφος – Παρουσιάστρια 
Γεώργιος Πατούλης Πρόεδρος ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής, Ορθοπεδικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών 
Ράνια Κωστάκη Δημοσιογράφος 
Θεόδωρος Κυριακού Πρόεδρος ΑΝΤ1 
Βασίλης Κοντοζαμάνης Αναπλ. Υπουργός Υγείας
 Λία Κοντοπούλου Δημοσιογράφος – Δικαστική Συντάκτης ΑΝΤΕΝΝΑ TV
Ολη η λίστα παρουσιάζεται εδώ.

Καθώς το βίντεο κατέβηκε δείτε το εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση