GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ! Τα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών...

Τα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών γνωστοποίησε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας...



Τα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών γνωστοποίησε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Ειδικότερα, το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86% και το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 69%. Το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 66%. 

Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθωτοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 91%, οι νοσηλευτές σε ποσοστό 73% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 70%.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 7,5 εκατ. εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 4.550.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43%, και 3 εκατ. έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 31%.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις παραδόσεις που εξελίσσονται κανονικά, αλλά και στα ραντεβού που έχουν ανοίξει για όλα τα εμβόλια με αποτέλεσμα κάποιος να κλείνει ραντεβού σήμερα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εμβολιάζεται.

Κάλεσε δε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, καθώς οι διαδικασίες πλέον είναι αρκετά γρήγορες. Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι στην Αττική κάποιος μπορεί να κλείσει σήμερα ραντεβού και αύριο κιόλας να εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Moderna.

Όσον αφορά στις παραδόσεις, είπε ότι από την Pfizer το τρίτο τρίμηνο θα παραλάβουμε συνολικά 4 εκατ. δόσεις, από την Moderna 300.000 δόσεις, ενώ από την J&J 150.000 τον Ιούνιο και 171.000 τον Ιούλιο.

Αναφορικά με την 2η δόση με το εμβόλιο της ΑΖ, είπε ότι ποσοστό προσέλευσης ανέρχεται σε 93 με 98%, ποσοστό που κινείται στην ίδια περιοχή όπως και στα άλλα σκευάσματα. Πρόσθεσε δε ότι παραμένει εφικτός ο στόχος του 70% εντός του καλοκαιριού και προχώρησε σε έκκληση για να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, προκειμένου «να παραμείνουμε στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση