GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΕΙΠΕ! "ΠΑΡΑΘΥΡΟ" από τον Τσίπρα για συναίνεση σε υποχρεωτικό εμβολιασμό...

Να προσπαθήσει όλο το πολιτικό σύστημα να "πείσει" τους πολίτες να εμβολιαστούν και όχι να καταφεύγει η κυβέρνηση σε πρόωρο άνοιγμ...

Να προσπαθήσει όλο το πολιτικό σύστημα να "πείσει" τους πολίτες να εμβολιαστούν και όχι να καταφεύγει η κυβέρνηση σε πρόωρο άνοιγμα της συζήτησης περί υποχρεωτικότητας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας δια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Star. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο πλαίσιο, άφησε ένα "παράθυρο" συναίνεσης για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, ενώ πρόκρινε αντί των διευκολύνσεων σε εμβολιασμένους, την επιβολή "αντικινήτρων" στους μη (να απαιτούνται π.χ. διαρκή rapid test προκειμένου να εισέρχονται σε δημόσιο χώρο). Ανάλογες θέσεις είχε υποστηρίξει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Ξανθός

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε για την πανδημία:
Αυτό που δεν αποτιμάται είναι ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαμε σχεδόν 400 απώλειες και στη δεύτερη πάνω από 12.000, 31 φορές περισσότερες απώλειες. Και ότι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων είχαμε θνητότητα γύρω στο 60%, ενώ ο ευρωπαϊκός μ.ο. είναι στο 30-35%. Δεν ήταν μόνο η ΜΕΘ του Αγρινίου που είχε 100% θνητότητα, άλλες έξι πόλεις της χώρας (Πύργος, Κέρκυρα, Σέρρες, Κιλκίς, Έδεσσα). Αυτό για όσους λένε ότι τα κάναμε όλα καλά.

Για τους εμβολιασμούς:
Αυτή τη στιγμή πάνω από το 70% του πληθυσμού δεν είναι εμβολιασμένοι. Δεν νομίζω ότι είναι ώρα να ανοίξουμε συζήτηση για τα προνόμια του 30%. Με τόσο χαμηλά ποσοστά είναι άστοχο να ανοίγει αυτή η συζήτηση.
Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Αυτό είναι μεγαλύτερο κίνητρο από το να ξέρει ότι θα μπει σε ένα μπαράκι ή ένα εστιατόριο. Οι μη εμβολιασμένοι ίσως να πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους με τεστ πριν μπουν σε δημόσιο χώρο.
Το κρίσιμο είναι να πείσουμε τους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
Είναι δύσκολη η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε κατηγορίες εργαζομένων γιατί προσκρούει στον πυρήνα της αυτοδιάθεσης. Αλλο πράγμα βέβαια να μιλάμε για ειδικές κατηγορίες και άλλο για τον γενικό πληθυσμό. Προτιμώ να πείσουμε τους Πολίτες από να τους εξαναγκάσουμε.
Φοβάμαι μία διαδικασία μιθριδατισμού, μην συνηθίσουμε σιγά σιγά στην "αναγκαιότητα" παραβίασης δικαιωμάτων και ελευθεριών. Άρα, ας αξιοποιηθεί η καμπάνια εκατομμυρίων που έδωσε η κυβέρνηση στα Μέσα, γιατί δεν έχουν πειστεί οι πολίτες; Όλοι οι πολιτικοί με εξαίρεση τον Βελόπουλο είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, δίνουμε μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση