GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! «Πιθανώς νεκρή» η Δημήτρη Καλογιάννη...

«Πιθανώς νεκρή» είναι η Δημήτρη Καλογιάννη, όπως ανακοίνωσε χθές ο διοικητής του silver alert, Γεράσιμος Κουρούκλης, στην εκπομπή της Ζήνας...



«Πιθανώς νεκρή» είναι η Δημήτρη Καλογιάννη, όπως ανακοίνωσε χθές ο διοικητής του silver alert, Γεράσιμος Κουρούκλης, στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη. Πτώμα που βρέθηκε προ δύο μηνών μετά από εγκατάλειψη στην άσφαλτο, παραδόθηκε, έπειτα από όλο αυτό το διάστημα στο ψυγείο, από την τροχαία στη ΓΑΔΑ κι έκτοτε εξετάζεται, ώστε να ταυτοποιηθεί το DNA του θύματος. 

Το πτώμα ανήκει σε άτομο ηλικίας 65 -70 ετών, εγκαταλείφθηκε λίγες ημέρες αφότου η Δημήτρη εγκατέλειψε το Δρομοκαϊτειο -όπου βρισκόταν σε ακούσιο εγκλεισμό- και παραδόθηκε στην Αρχές μόνο όταν, ενάμιση μήνα μετά την εξαφάνιση, επέτρεψε η ΓΑΔΑ να εκδοθεί σήμα από το Silver Alert. Επισήμως, δεν έχει ανακοινωθεί απολύτως τίποτε από τις αρμόδιες Αρχές. Μάλιστα, ακόμη και οι κοινωνικές υπηρεσίες, όπως και το SIlver Alert, δεν ενημερώθηκαν από την αστυνομία, ως είθισται, αλλά από την οικογένεια της Δημήτρη, μετά από έναν ολόκληρο κύκλο πληροφοριών, που καθυστέρησε ακόμη περισσότερο το έργο της υπηρεσίας.

Από τις 30 Μαϊου το Siver Alert κοινοποίησε επιστολές προς στο Υπουργείο Υγείας (υπόψη του Υπουργού Βασίλη Κικίλια) και προς το Αυτοτελές Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, κάνοντας έκκληση για συνδρομή και υποστήριξη προς τις έρευνες που διεξάγονται.

Στις επιστολές τονίζεται ότι το υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις των νοσοκομείων αποτελούν την τελευταία ελπίδα βοήθειας για τις διαδικασίες αναζήτησης, καθώς συχνότατα -όπως συνέβη και τώρα- τα νοσοκομεία παρόλο που λαμβάνουν αμέσως την μακέτα εξαφάνισης κάποιου ατόμου από την υπηρεσία, παραβλέπουν εικόνα και στοιχεία, με αποτέλεσμα αγνοούμενοι που τους αναζητούσε η υπηρεσία Silver Alert, η Αστυνομία, ομάδες εθελοντών και φυσικά οι δικοί τους άνθρωποι, να βρίσκονται σε κάποιο νοσοκομείο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, να χάνουν την ζωή τους και ακόμα χειρότερα να θάβονται ως αγνώστων στοιχείων κι αυτό επειδή η υπηρεσία δεν ενημερώθηκε. Αυτή η ανησυχία υπάρχει και για την περίπτωση της Δημήτρη Καλογιάννη.

Για τη Δημήτρη κινητοποιήθηκαν αμέσως ομάδες εθελοντών, που «σκάλισαν» την Αθήνα. Έως σήμερα, η υπηρεσία έχει δεχτεί περί τις 4.000 κλήσεις, αλλά όλα αυτά θα αποδειχθούν ένα τεράστιο φιάσκο, αν εξακριβωθεί ο προ διμήνου θάνατος.

Υπενθυμίζεται πως το σήμα έκδοσης της εξαφάνισης καθυστέρησε με τεράστιες ευθύνες της ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα, στην πιθανότητα που το DNA επιβεβαιώσει τα κακά ενδεχόμενα, να ψάχνουμε επί δύο εβδομάδες έναν άνθρωπο που βρισκόταν από τον Απρίλιο στο ψυγείο ενός νοσοκομείου.

Μέχρι και τώρα δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε για την πορεία της ιατροδικαστικής έρευνας, ούτε και σε ποιο νοσοκομείο παραδόθηκε η σορός.

Με ανάρτησή της η Πάολα Ρεβενιώτη επιβεβαιώνει την τραγική είδηση γράφοντας: «Δυστυχώς η κοινωνία μάλλον τα κατάφερε να εξοντώσει την Δήμητρα. Είμαι πολύ συντετριμμένη αν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο διοικητής του Silver alert, σίγουρα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και από την οικογένεια και για την ολιγωρία της αστυνομίας για την τύχη αυτού του γλυκύτατου ανθρώπου. Δεν μπορώ να συνέλθω από την στεναχώρια μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση