GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ας σταματήσουν να φωνάζουν και να μας κουνάνε το δάχτυλο!

Της Ιωάννας Υψηλάντη - "Επέµβαση σε θέµατα υγείας µπορεί να υπάρξει µόνον αφού το ενδιαφερόµενο πρόσωπο δώσει την ...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

- "Επέµβαση σε θέµατα υγείας µπορεί να υπάρξει µόνον αφού το ενδιαφερόµενο πρόσωπο δώσει την... ελεύθερη συναίνεσή του, κατόπιν προηγούµενης σχετικής ενηµέρωσης του. Το πρόσωπο αυτό θα ενηµερώνεται εκ των προτέρων, καταλλήλως, ως προς το σκοπό και τη φύση της (ιατρικής) επέµβασης, καθώς και ως προς τα επακόλουθα και κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Το ενδιαφερόµενο πρόσωπο µπορεί ελεύθερα και οποτεδήποτε να ανακαλέσει τη συναίνεση του." (Άρθρο 5 Νόμος 2619/1998)

- "Επεξεργασία δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται µόνον όταν το υποκείµενο των δεδοµένων έχει δώσει τη συγκατάθεσή του." (Αρθρο 5 Νόμος 2472/1997)

- Πρέπει να "υπάρχει ρύθµιση σχετικά µε ασφάλιση ή αποζηµίωση. για την κάλυψη της ευθύνης του ερευνητή και του αναδόχου." (Οδηγία 2001/20ΕΚ, "για την εφαρµογή ορθής κλινικής πρακτικής, κατά τις κλινικές µελέτες φαρµάκων προοριζοµένων για τον άνθρωπο",  Αρθρο 3)

Όλα αυτά περιέχονται, μεταξύ πολλών άλλων, στους κανόνες άσκησης Βιοϊατρικών ερευνών. Μιλάμε, δηλαδή, για εφαρμογές Γενετικής Μηχανικής, που σχετίζονται με τον χειρισμό του γενετικού μας υλικού.
Από την στιγμή, που η κυβέρνηση ζητεί την γνώμη της Επιτροπής Βιοηθικής, για τους υποχρεωτικούς ή όχι εμβολιασμούς και για την απόδοση προνομίων, ή όχι στους εμβολιασμένους, ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ότι αυτά τα εμβόλια:
- Είναι προϊόντα Βιοτεχνολογίας, που επηρεάζουν τον γενετικό μας σύστημα.
- Είναι ερευνητικά-πειραματικά.
- Διατίθενται σε ολόκληρους πληθυσμούς, (όχι μόνο σε μια ομάδα εθελοντών), για καταγραφή της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας τους, αγνοώντας θανάτους και παρενέργειες. Αυτά, μόνο ο Χίτλερ.
- Δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των νόμων και των Συνθηκών, που έχουν ψηφιστεί και βρίσκονται σε ισχύ.
Η επιτροπή Βιοηθικής, προφανώς έχει τα δικά της υποκειμενικά κριτήρια, κρίνοντας, από προχθές, ότι μπορούν, έστω ως "έσχατη λύση" να γίνουν "υποχρεωτικά" και μόνο για τους υγειονομικούς και το προσωπικό μονάδων περίθαλψης ευπαθών ομάδων, λες και αυτοί δεν διέπονται από τους νόμους ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Ποια θεωρείται "έσχατη λύση", δεν αναφέρεται!
Έτσι, οι τσιριχτούληδες της κυβέρνησης και όσοι βγήκαν σε απόσυρση, από τους κομματικούς της μηχανισμούς και "αναστήθηκαν" για να μας απειλούν, ας σταματήσουν να φωνάζουν και να μας κουνάνε το δάχτυλο!
Απορροφητήρα έχουμε και στο σπίτι μας, για να μας τρυπάει τ΄αυτιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση