GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΙ (ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ) ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ... ΜΑΘΗΜΑΤΑ! «ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ» ο (αρχιτέκτονας της οικονομικής χρεοκοπίας) Γ. Αλογοσκούφης...

Για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική Οικονομία, λόγω πανδημίας, βρήκε αφορμή να μιλήσει με το νέο βιβλίο του «Πριν και μ...

Για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική Οικονομία, λόγω πανδημίας, βρήκε αφορμή να μιλήσει με το νέο βιβλίο του «Πριν και μετά το Ευρώ. Οι κύκλοι της Μεταπολίτευσης και η ελληνική οικονομία» ο πρώην υπουργός  Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. 

Επιζητώντας να επανέλθει στο προσκήνιο και να βρει κάποιο ρόλο, ακόμη και ...υπουργού ενόψει του ανασχηματισμού, αν και βασικός υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής 2004-2009 που οδήγησε στη χρεοκοπία και έφερε τα μνημόνια, προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του  και ισχυρίζεται ότι δεν ήταν «τσάρος» της οικονομίας. 

«Δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου «τσάρο» της οικονομίας. «Μουζίκος» ήμουν, όπως όλοι άλλωστε οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών μιας χώρας με τόσα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα», υποστηρίζει 12 χρόνια μετά, αν και είναι τοις πάσι γνωστό ότι κ. Καραμανλής του είχε εκχωρήσει εν λευκώ την άσκηση της οικονομικής πολιτικής έως τις αρχές του 2009 που τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό.

Αμετανόητος, μιλώντας στο Sputnik ο κ. Αλογοσκούφης, προσπαθεί να τα φορτώσει στους ...προηγούμενους και στους ...επόμενους. Έτσι διατείνεται αφενός πως "το γεγονός ότι η Ελλάδα εντάχθηκε ανέτοιμη στην ευρωζώνη ήταν από οικονομική άποψη ίσως το πιο καθοριστικό για την κρίση" και αφετέρου ότι η Ελλάδα ήταν "πολιτικά απομονωμένη στις αρχές του 2010, με ευθύνη της τότε ελληνικής κυβέρνησης...".

Ο πρώην υπουργός φθάνει στο σημείο να παραδίδει και ...μαθήματα μιλώντας για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει παραμένοντας στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα μετά και τη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, λόγω της πανδημίας του κορoναϊού και "αναλύοντας τους άξονες των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται ώστε μετά το τέλος της κρίσης της COVID-19 να υπάρξει μια διατηρήσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας".

2 σχόλια

  1. Ολοι οι αποδεδειγμένα αποτυχημένοι πολιτικοί στη χώρα μας ,δίνουν συμβουλές πως θα πάμε μπροστά,μήπως πρέπει οπου τους βρίσκουμε να τους καρπαζώνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι οι αποδεδειγμένα αποτυχημένοι πολιτικοί στη χώρα μας ,δίνουν συμβουλές πως θα πάμε μπροστά,μήπως πρέπει οπου τους βρίσκουμε να τους καρπαζώνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση