GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! Οι εμβολιασμοί δεν έσωσαν το Ισραήλ από το «νέο κύμα» του κορονοϊού...

Να ακυρώσουν τα ταξίδια τους αν δεν υπάρχει ανάγκη κάλεσε τους Ισραηλινούς ο νέος πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος προειδοποίησε για ν...



Να ακυρώσουν τα ταξίδια τους αν δεν υπάρχει ανάγκη κάλεσε τους Ισραηλινούς ο νέος πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος προειδοποίησε για νέο κύμα του κορονοϊού στη χώρα, που είναι μεταξύ των πρωτοπόρων στους εμβολιασμούς. 

«Σας ζητώ: Εάν δεν χρειάζεται να πετάξετε στο εξωτερικό, μην πετάξετε» δήλωσε ο Μπένετ στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ενώ ανακοίνωσε την εκ νέου υποχρεωτική χρήση μάσκας στο αεροδρόμιο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε για «νέο κύμα» μολύνσεων καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών με Covid-19, γεγονός που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα, την οποία έφεραν στη χώρα οι ταξιδιώτες.

«Αποφασίσαμε να δράσουμε σαν να ήμασταν αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα» του ιού, είπε ο Μπένετ και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας είναι να βάλουμε ένα τέλος, να πάρουμε έναν κουβά νερό και να τον χύσουμε στη φωτιά όσο ακόμη είναι περιορισμένων διαστάσεων».

Ο Μπένετ ζήτησε επίσης να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Τον τελευταίο μήνα τα περισσότερα κρούσματα ήταν ηλικίας 10-19 ετών.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να τεθούν σε καραντίνα στη Μπινιαμίνα (βόρεια του Τελ Αβίβ) μετά την επιστροφή ταξιδιωτών από την Κύπρο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, .

Σύμφωνα με τις αρχές, άλλο ένα κέντρο εξέτασης θα οργανωθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ώστε όλοι οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ (PCR) κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Την  Δευτέρα, καταγράφηκε ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός των τελευταίων δύο μηνών, με 125 νέα κρούσματα.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Chezy Levy, δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ότι περίπου το 70% των νέων λοιμώξεων ήταν με την παραλλαγή «Δέλτα». Σημείωσε επίσης ότι οι μισοί από αυτούς που μολύνθηκαν ήταν παιδιά και ότι το ένα τρίτο αυτών που μολύνθηκαν είχαν εμβολιαστεί.
Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Ισραήλ έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου για την Covid-19.

Από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκαν περισσότερες από 840.000 μολύνσεις και 6.428 θάνατοι στο Ισραήλ. Στην κορύφωση της πανδημίας, τον Ιανουάριο, καταγράφονταν σχεδόν 10.000 κρούσματα ημερησίως στη χώρα.

Σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 είναι πολύ μικρός και ενδεικτικό είναι ότι σήμερα αναφέρθηκε μόνο ένας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση