GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ αποκαλύψεις για τη μαφία της κοκαΐνης στην Μύκονο...

Τέλος στο θέμα των κορονοπάρτι σκοπεύει να βάλει η ΕΛ.ΑΣ., αφού τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά και οι επιχειρηματίες, κυρίως στα νη...



Τέλος στο θέμα των κορονοπάρτι σκοπεύει να βάλει η ΕΛ.ΑΣ., αφού τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά και οι επιχειρηματίες, κυρίως στα νησιά και τη Μύκονο, είναι στα κάγκελα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σημαντικό ρόλο στην πάταξη του φαινομένου θα έχουν ειδικές ομάδες κρούσης που θα σαρώνουν τα νησιά αυτό το καλοκαίρι.

Το σχέδιο με το κωδικό όνομα «Μύκονος» αφορά την αντιμετώπιση των κορονοπάρτι σε βίλες, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Τα κορονοπάρτι μπορούν να γίνουν υγειονομικές «βόμβες» και να οδηγήσουν σε τοπικά lockdown, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες, γι’ αυτό θα επιχειρηθεί η αποτροπή τους.

 
Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ:

· 10μελείς ομάδες κρούσης για κορωνοπάρτι (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)

·Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
·Drones περιπολιών
· Κέντρο επιχειρήσεων
· «Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών.

Πλατείες, πεζόδρομοι, ταράτσες, παραλίες βρίσκονται στο στόχαστρο των ομάδων κρούσης στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες, ενώ 15 drones θα επιβλέπουν τα κορονοπάρτι, σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού. Θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.
Μύκονος: Απίστευτες αποκαλύψεις για τη μαφία της κοκαΐνης

Σημειώνεται πως χτες εξαρθρώθηκε από την αστυνομία κύκλωμα από κακοποιούς, που διακινούσαν κοκαϊνη στην Αττική και τους τελευταίους μήνες είχαν ανοίξει παράρτημα στη Μύκονο.

Αστυνομικοί και λιμενικοί, μαζί με έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, πραγματοποίησαν διπλή επιχείρηση και προχώρησαν σε 4 συλλήψεις σε Αττική και Μύκονο.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο αρχηγός της συμμορίας αποφυλακίστηκε το 2015 αν και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 47 ετών.

 

Στις… πλάτες του, είχε το μισό ποινικό κώδικα και μια κινηματογραφική απόδραση όταν το 2012, η ομάδα κρούσης της συμμορίας, μπούκαρε με καλάζνικοφ σε νοσοκομείο των Τρικάλων όπου ο αρχηγός είχε μεταφερθεί από τις φυλακές, προφασιζόμενος ασθένεια.

Κατάφεραν να τον αρπάξουν από τα χέρια της αστυνομίας, η οποία όμως τον εντόπισε λίγο διάστημα μετά στον Κόκκινο Μύλο μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών. Μετά την αποφυλάκιση οργάνωσε την ομάδα του και άρχισαν το εμπόριο σκληρών ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έφερναν κοκαϊνη από την Ολλανδία και τη διακινούσαν αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Μετά την Αττική, αποφάσισαν να επεκτείνουν την εγκληματική τους δράστη και στη Μύκονο. Χθες (04-06-2021) μέλη της συμμορίας μπήκαν στο πλοίο της γραμμής για το νησί των Κυκλάδων, αλλά χωρίς να το γνωρίζουν βρίσκονταν υπό διαρκή παρακολούθηση αστυνομικών. Το ίδιο συνέβαινε και με τους συνεργούς τους, στα Πατήσια. Η διπλή επιχείρηση απέδωσε και οι αποκαλύψεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση