GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη «μαύρη λίστα» του Facebook ο Ντόναλντ Τραμπ για τα επόμενα δύο χρόνια...

Εκτός Facebook για δύο χρόνια θα παραμείνει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά από απόφαση του εποπτικού συμβουλίου της πλατφόρμας. Ο λογαριασμός του εί...



Εκτός Facebook για δύο χρόνια θα παραμείνει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά από απόφαση του εποπτικού συμβουλίου της πλατφόρμας. Ο λογαριασμός του είχε ανασταλεί την επομένη της εισβολής των οπαδών του στο Καπιτώλιο. Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε χαρακτηρίσει τους εισβολείς ως «ανθρώπους με πολιτικά αιτήματα». 

Η άνευ προηγουμένου εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου προκάλεσε και τον άνευ προηγουμένου αποκλεισμό του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών από σχεδόν όλες τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αιματηρά γεγονότα στο Καπιτώλιο, κατά τα οποία έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κινητοποίησαν τις πλατφόρμες να αλλάξουν πολιτική. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες του Facebook, οι ενέργειες του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου δικαιολογούν την αναστολή του λογαριασμού του έως τις 7 Ιανουαρίου 2023.

Όμως η επιστροφή του Τραμπ στο Facebook δεν είναι βέβαιη ούτε μετά την πάροδο των δύο ετών, καθώς τότε η πλατφόρμα θα επανεξετάσει το ζήτημα με κριτήριο τη δημόσια ασφάλεια.

Ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε την απόφαση ως προσβολή για όσους τον ψήφισαν το 2016.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ενώ καταδικάζουν την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε άλλες χώρες, διώκουν τους Αμερικανούς που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης σχολιάζουν ότι ο διετής αποκλεισμός από το Facebook θα στοιχίσει στον Τραμπ, όχι μόνο την επαφή με τους οπαδούς του, αλλά και χρηματοδότηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση