GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και την ανησυχία! ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ 14% σε νέα δημοσκόπηση (της Pulse) η ΝΔ...

Διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που κατέγραψε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό...


Διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που κατέγραψε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ακριβώς δύο χρόνια μετά την εκλογική νίκη της, στις 7 Ιουλίου του 2019. 

Η ΝΔ έχει ποσοστό στην αναγωγή ψήφου 38% (36% στην πρόθεση ψήφου) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ (23,5 στην πρόθεση ψήφου), 7% του Κινήματος Αλλαγής, 6% του ΚΚΕ, 4,5% της Ελληνικής Λύσης και 3,5%, του ΜέΡΑ25.
 

Ανάλογη είναι και η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με ποσοστό 42% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

 

Τα ευρήματα παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς την ίδια ώρα εκφράζεται απαισιοδοξία και ανησυχία στην κοινή γνώμη για το πώς θα πάει η κατάσταση στα κεντρικά μέτωπα που έχει η χώρα το επόμενο εξάμηνο. Όμως  από την έρευνα φαίνεται ότι υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη στη ΝΔ να διαχειριστεί τα μείζονα θέματα, έχοντας μεγάλη απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις ικανότητες του οποίου δεν εκφράζεται προσδοκία.

Μόνο για τον εκσυγχρονισμό του κράτους οι πολίτες περιμένουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα το επόμενο διάστημα. Ποσοστό 43% λέει ότι αναμένει πορεία καλύτερη και μόλις το 18% χειρότερη.

Αντιθέτως, στην οικονομία το 43% λέει χειρότερη και το 27% καλύτερη. Στην εγκληματικότητα μόνο το 17% περιμένει θετικά πράγματα και το 42% χειρότερα.

Στο προσφυγικό/μεταναστευτικό οι συσχετισμοί είναι 17% θετική άποψη έναντι 35% που είναι αρνητικό.

Στα διεθνή και τα ελληνοτουρκικά τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 19-29.

Στη διαχείριση της πανδημίας σημειώνεται «ισοπαλία»: 30% λέει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ενώ χειρότερα λέει το 31%.

Παρά ταύτα, για την πανδημία εμπιστεύεται τη ΝΔ σε ποσοστό 45% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην οικονομία το «σκορ» είναι 43-23, στην εγκληματικότητα 38-21, στο προσφυγικό 37-20, στα διεθνή και τα ελληνοτουρκικά 43-19 και φυσικά στην ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του κράτους 49-17, όλα τα ποσοστά είναι υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.

 


2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση