GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ! Διαμέρισμα κολαστήριο για την 18χρονη που την εξέδιδε αστυνομικός...

Η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 18χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, μεγαλώνοντας την...


Η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 18χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, μεγαλώνοντας την ήδη μακρά λίστα αντίστοιχων περιστατικών που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. 

Η κοπέλα 18 ετών κακοποιούνταν συστηματικά από αστυνόμο, ο οποίος την κράταγε αιχμάλωτη στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, αναγκάζοντάς την να εκδίδεται.

Στην φρικιαστική υπόθεση έγινε έπειτα γνωστό πως εμπλέκεται και ο πατέρας της ο οποίος την κακοποιούσε από τότε που ήταν 11 ετών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν η κοπέλα διέφυγε το Σάββατο από το διαμέρισμα όπου την κρατούσε ο αστυνομικός και κατέφυγε σε γειτονική καφετέρια σε εργαζόμενη της οποίας αφηγήθηκε την περιπέτειά της.

Η εργαζόμενη κοπέλα έδειξε αμέσως την αλληλεγγύη της και βοήθησε με όλα τα μέσα την 18χρονη κοπέλα να ξεφύγει από τον εφιάλτη.

Από την πρώτη στιγμή η κοπέλα έφερε τραύματα σε πρόσωπο και στο σώμα της, όπως έκανε γνωστό ένας εκ των δικηγόρων της, ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματά» το βράδυ του Σαββάτου.

Ο αστυνομικός και πατέρας του θύματος κακοποίησης συνελήφθησαν, επιβαρυμένοι με συνολικά 14 κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιον της Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας τις επόμενες ημέρες.

Παρακολουθούσε κάθε της βήμα
Η 18χρονη πραγματοποιούσε μόνο κοντινές αποστάσεις μέχρι δηλαδή μέχρι την καφετέρια της περιοχής και πάντα υπό την επίβλεψη του 39χρονου ο οποίος δεν την άφηνε ποτέ να μιλήσει στους γείτονες απειλώντας την με την ίδια της τη ζωή.

Σύμφωνα με τους γείτονες, εκτός από τον 39χρονο υπήρχαν και κάποια άλλα άτομα που παρακολουθούσαν κάθε της κίνηση.

Από την αστυνομία αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμη άτομα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η ίδια η κοπέλα στους αστυνομικούς. Πρόκειται για ένα άτομο το οποίο επισκεπτόταν καθημερινά το διαμέρισμα του 39χρονου, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν και οι γείτονες.

Η ΕΛ.ΑΣ πρότεινε αλλαγή δικηγόρου
Η ΕΛ.ΑΣ πρότεινε στην 18χρονη, που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τους κακοποιητές της, να βρει άλλους δικηγόρους.

Ωστόσο η κοπέλα επέμενε πως θέλει να συνεχίζουν να την αντιπροσωπεύουν οι δικηγόροι Αντωνία Λεγάκη και Γιάννης Μυκωνιάτης.

Πάντως, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η υπόθεση θα έπαιρνε την τροπή που πήρε χωρίς τη δημοσιότητα αλλά και χωρίς την παρέμβαση της φεμινιστικής οργάνωσης Witches of the South από τα νότια προάστια.

Μέσα στην εβδομάδα η κοπέλα αναμένεται να υποβληθεί και σε ιατρικοδικαστική εξέταση κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει.

Η μαρτυρία του δικηγόρου που αποδομεί το αφήγημα της ΕΛΑΣ
Ο δικηγόρος Γιάννης Μυκονιάτης ήταν ένας από τους ανθρώπους που «σήκωσαν» στους ώμους την υπόθεση της κοπέλας από την Ηλιούπολη η οποία έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Ο κ. Μυκονιάτης βρέθηκε σχεδόν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της κοπέλας. Πολύ αργότερα το Σάββατο κατάφερε να την δει ελάχιστα στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Με τοποθέτησή του στο facebook αποδομεί το αφήγημα της ΕΛΑΣ σχετικά με το αν θα έπρεπε ή όχι να παρίσταται δικηγόρος μαζί με την κοπέλα και υπογραμμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης.

«Χθες το μεσημέρι χάρη στο θάρρος μίας εργαζόμενης σε καφέ της Ηλιούπολης η οποία αντί «να κοιτάξει την δουλειά της» επέλεξε να κάνει το σωστό, μία 18χρονη κοπέλα την οποία ο αστυνομικός σύντροφος της κακοποιούσε και εξέδιδε συστηματικά έσπασε τον φόβο και τον κατήγγειλε.

Χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε η συλλογικότητα Witches Of The South η οποία ήταν αυτή που έλαβε πρώτη την καταγγελία, εξασφαλίστηκε η αναγκαία δημοσιότητα ώστε να σταματήσει κάθε σκέψη από την πλευρά του κράτους για συγκάλυψη.

Ωστόσο ακόμα και τώρα που η Ελληνική Αστυνομία αναγκάστηκε να απαντήσει με ανακοίνωση της γιατί χθες για τόσες ώρες δεν μας επετράπη ως συνήγοροι (μαζί με την εξαιρετική συνάδελφο Antonia Legaki ) να δούμε την κοπέλα στο Εσωτερικών Υποθέσεων, παρά για λίγα λεπτά επιμένουν εμμονικά να αναφέρουν ότι ως μάρτυρας δεν είχε δικαίωμα να έχει συνήγορο.

Προφανώς και δεν αναφέρουν πως η κοπέλα είχε εμφανιστεί ώρες πριν στο ΑΤ Ηλιούπολης με πρόθεση να καταθέσει μήνυση και ως εκ τούτου να δηλώσει παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας και άρα να παρίσταται μετά συνηγόρου σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και με αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη δεν έλαβαν την κατάθεση της αλλά την μετέφεραν στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Είναι η ίδια αστυνομία εξάλλου που μετά από κάθε σύλληψη σε πορεία δεν επιτρέπει σε συλληφθέντες να δουν δικηγόρο παρά μόνο μετά από πολλές ώρες και ενώ έχει ήδη καταστρατηγηθεί κάθε σχετική δικονομική διάταξη προστασίας των δικαιωμάτων όσων έχουν συλληφθεί.

Εγώ, παρ’ όλα αυτά θα κρατήσω την ουσία και αυτό που έχει σημασία στο τέλος.

Η κοπέλα είναι πλέον μακριά από το κακοποιητικό της περιβάλλον. Γι αυτό από αύριο ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη, κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά και κυρίως ακόμα περισσότερο φεμινισμό.

Αυτά σώζουν ζωές όπως αποδείχτηκε. Για το κράτος θα κρατάω ακόμα μερικές αμφιβολίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση