GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανελλαδικές 2021: Η πρώτη εικόνα για τις βάσεις ανά πεδίο...

  92.090 υποψήφιοι μετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις για τις 77.415 θέσεις στα πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (δεν σ...

 
92.090 υποψήφιοι μετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις για τις 77.415 θέσεις στα πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις σε στρατιωτικές).  Από την αξιολόγηση των πληροφοριών από τα βαθμολογικά κέντρα, τα σχολεία και τα φροντιστήρια, προκύπτουν τα εξής:

• Οσοι έχουν ξεπεράσει το βαθμολογικό όριο των 8.000 – 9.000 μονάδων, ανά περίπτωση βαθμολογικού πεδίου, θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τα πανεπιστήμια. Λόγω της ΕΒΕ εκτιμάται ότι θα μείνουν περίπου 20.000 κενές θέσεις σε περιφερειακά ΑΕΙ.

• Δεν περιμένουμε ιδιαίτερες αυξομειώσεις στις βάσεις του 1ου πεδίου (ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών).

• Στο 2ο πεδίο θετικών επιστημών ο αριθμός των υποψηφίων είναι μικρότερος των θέσεων και αυτό θα ψαλιδίσει την όποια άνοδο των βάσεων στις χαμηλές και μεσαίες σχολές. Για τα ρετιρέ προβλέπεται άνοδος.

• Στο 3ο πεδίο (επιστημών υγείας) αναμένεται άνοδος λόγω καλύτερων επιδόσεων. Αλλωστε, πέρυσι σημειώθηκε ιστορικό χαμηλό στις βάσεις και των επτά ιατρικών σχολών.

• Ο αριθμός των υποψηφίων στο 4ο πεδίο (οικονομίας – πληροφορικής) αυξάνεται κάθε χρόνο. Αυτό, σε συνδυασμό με τα ευκολότερα θέματα των Μαθηματικών, αναμένεται να οδηγήσει σε γενική άνοδο των βάσεων, αλλά όχι κατακόρυφη.



Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση