GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! «Δώρο» 30.000 ευρώ στον ΣΚΑΪ από τον Δήμο Αθηναίων...

Την έγκριση δαπάνης 30.000 για την δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού το οποίο θα παραχωρηθεί δωρεάν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, καταγγέλλε...



Την έγκριση δαπάνης 30.000 για την δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού το οποίο θα παραχωρηθεί δωρεάν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, καταγγέλλει η παράταξη Ανοιχτή Πόλη.

Συγκεριμένα, όπως αποκαλύπτει η Ανοιχτή Πόλη, στην τελευταία συνεδρίασή του, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, το ΔΣ της Τεχνόπολης ενέκρινε, μετά από εισήγηση του διευθύνοντα συμβούλου, δαπάνη 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την ανάθεση της κινηματογραφικής κάλυψης τριών συναυλιών διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών (σε Αθήνα, Αίγινα και Ναύπλιο) και τη δημιουργία βίντεο διάρκειας 90 λεπτών, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Το κινηματογραφημένο υλικό, όπως προβλέπεται από την «Προγραμματική Σύμβαση για την ενοποίηση, τον εμπλουτισμό και την ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας», την οποία η Ανοιχτή Πόλη είχε καταψηφίσει, θα παραχωρηθεί δωρεάν στον τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ. «Ο Δήμος δηλαδή, σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, θα πληρώσει τη μαγνητοσκόπηση και ο ΣΚΑΪ θα την εκμεταλλευτεί και θα εισπράξει τις διαφημίσεις από την προβολή ενός τηλεοπτικού προϊόντος, για την παραγωγή του οποίου δεν θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη» τονίζει η Ανοιχτή Πόλη.

«Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής να τιμήσει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με ένα δώρο 30.000 τουλάχιστον προς το ΣΚΑΪ. Η δημοτική αρχή οφείλει να εξηγήσει στους δημότες ποια προνομιακή σχέση με το συγκεκριμένο κανάλι δικαιολογεί την επιλογή της. Για την Ανοιχτή Πόλη, η προώθηση προνομιακών σχέσεων με ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι η πρακτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την περιουσία των δημοτών» καταλήγει η Ανοιχτή Πόλη.

Η συγκεκριμένη τηλεοπτική παραγωγή είναι η κινηματογραφική κάλυψη τριών συναυλιών για τη δημιουργία βίντεο διάρκειας 90 λεπτών. Τρεις συναυλίες, σε «τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας που γιορτάζουν μαζί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση».

1) Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έπαιξαν στην Αίγινα (Παρασκευή 23 Ιουλίου)
2) Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στην Τεχνόπολη, στην Αθήνα (Παρασκευή 23 Ιουλίου)
3) Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Ναύπλιο (Δευτέρα 26 Ιουλίου)

Η ιδέα είναι πολύ καλή όπως και οι συναυλίες στις τρεις πόλεις, άλλωστε μιλάμε για μεγάλους καλλιτέχνες.

Το ΔΣ της Τεχνόπολης λοιπόν αποφάσισε αυτό το υλικό να παραχωρηθεί δωρεάν στον ΣΚΑΪ. Οπως καταγγέλλει η Δημοτική Παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», «ο Δήμος θα πληρώσει τη μαγνητοσκόπηση και ο ΣΚΑΪ θα την εκμεταλλευτεί και θα εισπράξει τις διαφημίσεις από την προβολή ενός τηλεοπτικού προϊόντος, για την παραγωγή του οποίου δεν θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη».

Τα ερωτήματα είναι δύο: και γιατί ο Δήμος Αθηναίων δίνει δωρεάν το φιλμ και γιατί το δίνει στον ΣΚΑΪ συγκεκριμένα;



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση