GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟΣ καύσωνας (από αύριο) με 40άρια...

Νέο κύμα καύσωνα, λιγότερο ισχυρό από εκείνο του Ιουνίου, πρόκειται να πλήξει τις επόμενες ημέρες την Ελλάδα, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι...



Νέο κύμα καύσωνα, λιγότερο ισχυρό από εκείνο του Ιουνίου, πρόκειται να πλήξει τις επόμενες ημέρες την Ελλάδα, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο τις επόμενες ημέρες, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα φθάσει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμα και τους 40.

Ο νέος καύσωνας θα έλθει εξαιτίας της μεταφοράς θερμών αερίων μαζών από την Αφρική, καθώς και την επερχόμενη εξασθένηση των μελτεμιών στο Αιγαίο και αναμένεται να εξασθενήσει από την ερχόμενη Παρασκευή.

O καιρός την Τρίτη
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr ο καιρός την Τρίτη θα είναι καλός και ζεστός καιρός, με μέγιστες θερμοκρασίες στους 37-39 βαθμούς κατά τόπους. Μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά τα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 38-39 βαθμούς, στην Ήπειρο από 17 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 37-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 28 έως 35 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Ο καιρός την Τετάρτη
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φθάσει, στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη
Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση