GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΓΝΩΣΗ-ΣΟΚ! Η θερμοκρασία… στον ήλιο θα φθάσει τους 50 βαθμούς

Θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει ο υδράργυρος στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα και κυρίως τη Δευτέρα ή την Τρίτη με το θερμόμετρο ν...



Θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει ο υδράργυρος στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα και κυρίως τη Δευτέρα ή την Τρίτη με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και 45 βαθμούς.


Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται «καυτό» με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 41-41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει στους 41 βαθμούς.

Τα πιο δύσκολα όμως έρχονται στις αρχές της εβδομάδας, αφού τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα ανέβει στους 43-44 βαθμούς Κελσίου, τοπικά και στους 45. Στη Θεσσαλία, στη Βοιωτία, στην Σπάρτη, στην Κωπαΐδα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο και στη Λαμία το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 45 βαθμούς.

Στην Αττική η θερμοκρασία από τη Δευτέρα θα κυμανθεί στους 42-43 βαθμούς τοπικά και 44.

Να σημειωθεί ότι οι θερμοκρασίες που προαναφέρθηκαν είναι όλες υπό σκιά, καθώς στον ήλιο τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Η αίσθηση θα ανεβαίνει πάνω από τους 50 βαθμούς Κελσίου δηλαδή… πραγματικό καμίνι.

Θα μείνει στην ιστορία ο καύσωνας

Όπως ανάφερε σε σχετική ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος «όπως θα έχετε παρατηρήσει, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 34-35°C και βγάλετε το χέρι σας έξω από το παράθυρο ενός κινούμενου αυτοκινήτου, ο αέρας αρχίζει και ζεσταίνει. Και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο πιο ζεστός είναι ο αέρας. Στους 40°C ο αέρας είναι πια πολύ ζεστός. Φανταστείτε λοιπόν ποια θα είναι η αίσθηση της ζέστης στο χέρι σας όταν η θερμοκρασία υπό σκιά πλησιάζει τους 43-44°C. Άρα στον ήλιο και όχι σε μετεωρολογικό κλωβό, η θερμοκρασία θα αγγίζει τουλάχιστον τους 50°C και επομένως ο αέρας πραγματικά θα καίει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση