GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ!» Συνελήφθη 63χρονος μελισσοκόμος για τη φωτιά στην Σταμάτα...

Συνελήφθη  63χρονος αλβανικής καταγωγής μελισσοκόμος για την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Σταμάτα.  Ανακριτικοί υπάλληλο...


Συνελήφθη  63χρονος αλβανικής καταγωγής μελισσοκόμος για την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Σταμάτα. 

Ανακριτικοί υπάλληλοι του τμήματος διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής σχημάτισαν εις βάρος του δικογραφία για εμπρησμό εξ αμελείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος αποδέχεται ότι τα μελίσσια του βρίσκονται σε αυτό το σημείο, αρνείται ωστόσο την υπαιτιότητα του ως προς την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Ο μελισσοκόμος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα την Τετάρτη για εμπρησμό εξ αμελείας.

Οι αρχές αποδίδουν σε εμπρησμό την πυρκαγιά που ξεκίνησε σε σημείο κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας και επεκτάθηκε γρήγορα στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο.

Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι αναζητείτο ένας μελισσοκόμος ως ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος, καθώς εκτιμάται ότι η φωτιά ξεκίνησε από μελίσσια. Εντοπίστηκαν μάλιστα στο σημείο καπνιστήρια και άλλα σύνεργα.

Νωρίτερα, ελεύθεροι αφέθηκαν τέσσερις μελισσοκόμοι που είχαν προσαχθεί, καθώς δεν είχαν καμία σχέση με τη φωτιά.


Πού κρίθηκε η μάχη
Για μία πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά που «κινούνταν επικόρυφα και μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή με τον αέρα με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και να δημιουργούνται καινούρια μέτωπα», έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας.

Όπως είπε, υπήρξε «άμεση καθολική και πολύ στοχευμένη κινητοποίηση», ενώ ήταν σε διαρκή επαφή με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων και με τον γενικό γραμματέα, Βασίλειο Παπαγεωργίου, στον εναέριο συντονισμό.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέκαψε ολοσχερώς τουλάχιστον δύο σπίτια, που ήταν αυθαίρετα και μέσα στο δάσος.Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές στις στέγες και στους εξωτερικούς χώρους σε τουλάχιστον οκτώ ακόμα σπίτια. Συνολικά στις φλόγες τυλίχθηκαν 15 ΙΧ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι «οι πυροσβέστες έδωσαν μία πολύ γενναία μάχη με τις φωτιές που υπήρχαν μέσα στις γειτονιές, μέσα στις πόλεις, στους δρόμους και διέσωσαν περιουσία και τις πολύτιμες ζωές των συμπολιτών μας. Το ίδιο και οι εθελοντές αλλά και οι αστυνομικοί που πήραν όλα τα μέτρα προκειμένου να εκκενωθούν οικισμοί και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές». Γνωστοποίησε ότι οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν αυτή τη στιγμή τα αίτια της πυρκαγιάς


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση