GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός: «ΜΟΝΟ κατά 64% προστατεύει το εμβόλιο της Pfizer από τη μετάταξη Δέλτα...»

Ασθενέστερο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα αποδεικνύεται το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με τον νέο Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπέ...



Ασθενέστερο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα αποδεικνύεται το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με τον νέο Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ. 

Σε δηλώσεις του ο νέος Ισραηλινός πρωθυπουργός σχολίασε πως το συγκεκριμένο σκεύασμα παρέχει μικρότερη προστασία από ότι εκτιμούσαν αρχικά οι υγεινομικές αρχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η χορήγηση δύο δόσεων του εμβολίου παρέχει προστασία έναντι της συγκεκριμένης μετάλλαξης μόνο κατά 64%.

Θυμίζουμε πως το Ισραήλ ηγήθηκε παγκοσμίως του προγράμματος εμβολιασμών χάρη στη διμερή συμφωνία που είχε «κλείσει» με την αμερικανική Pfizer. Η Pfizer συγκέντρωνε και αξιολογούσε όλα τα στοιχεία από το πρόγραμμα και την αντίδραση του εμβολίου της και το Ισραήλ ήταν πρώτο στη λίστα προμηθειών.

Η διαπίστωση αυτή πιθανότατα εξηγεί γιατί το Ισραήλ, όπου ήδη το 61% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, παρουσιάζει ξαφνικά σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ είχε επιστρέψει προ πολλού στην κανονικότητα. Το 80% των νέων κρουσμάτων παρουσιάζουν τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμού όπως η Βρετανία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ» σχολίασε ο κ. Μπένετ, εξηγώντας πως όποιος πίστευε ότι μόνο τα εμβόλια θα λύσουν το πρόβλημα, διαψεύδεται. Ωστόσο επεσήμανε πως, σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια θεωρούνται αρκετά αποτελεσματικά έναντι του ιού και είναι απαραίτητο ο πληθυσμός να συνεχίσει να εμβολιάζεται για να ενισχυθεί η υγειονομική θωράκιση της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση