GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΝA ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ εργαζόμενοι στο Θριάσιο και τα Κέντρα Υγείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων...»

Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων ζητά το Σωματεί...



Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας ότι τυχόν απόλυση των επικουρικών, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, εργαζομένων, που η σύμβασή τους λήγει τους επόμενους μήνες θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου. 

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 32 επικουρικοί γιατροί που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στην Αιμοδοσία, στην Παιδιατρική, Πνευμονολογική, Ορθοπεδική, Νευρολογική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Μαιευτική/Γυναικολογική, Καρδιολογική - Μονάδα Εμφραγμάτων, Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική και Νευροχειρουργική κλινικές, τα Βιοχημικό - Μικροβιολογικό και Παθολογοανατομικό εργαστήρια, τα Αναισθησιολογικό, Ακτινοδιαγνωστικό Γαστρεντερολογικό και Αγγειοχειρουργικό τμήματα και οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Οκτώβρη 2021.

Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι 29 επικουρικοί εργαζόμενοι (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και βοηθός θαλάμου, φαρμακοποιός και βοηθός φαρμακείου, τεχνικός, διοικητικοί, βιοχημικός), που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Οκτώβρη, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις υπόλοιπες υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου ενώ οι 104 συνάδελφοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκέμβρη 2021, καλύπτουν τις ανάγκες σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση. Με απόλυση κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ που οι συμβάσεις τους λήγουν τους πρώτους μήνες του 2022.

Στα Κέντρα Υγείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων κρίσιμες ανάγκες καλύπτουν οι 30 επικουρικοί και μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες», σημειώνει το Σωματείο και τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυσή τους - εκτός από τα προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους και τις οικογένειες - θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, όπου η πιθανότητα εμφάνισης 4ου κύματος της επιδημίας και η συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού σε συνδυασμό με την ανάγκη "αποκατάστασης" της λειτουργίας για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων παθήσεων αυξάνουν τις απαιτήσεις για προσωπικό».

Το Σωματείο απαιτεί:
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου).
Να ανακληθεί οι αποφάσεις της 20ής συνεδρίασης 2021 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝΕ Θριάσιου για την προκήρυξη διαγωνισμών για την ανάθεση της καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης σε εργολαβικές εταιρείες.
Να ενισχυθούν το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Aσπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, λαμβάνοντας υπόψη και τη λειτουργία πολλαπλών εμβολιαστικών γραμμών.
Να αναμορφωθούν οι οργανισμοί του Θριάσιου Νοσοκομείου και των ΚΥ της περιοχής για να ανταποκρίνονται σε σύγχρονες ανάγκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση