GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ! ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ η σπείρα των ΑΤΜ...

Οργανωμένη συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών, στην Αττική και στην Κόρινθο, με λεία που υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 1.170.000 ευρώ, εξα...


Οργανωμένη συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών, στην Αττική και στην Κόρινθο, με λεία που υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 1.170.000 ευρώ, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. 

Οι διαρρήξεις των ΑΤΜ γίνονταν με τη χρήση εύφλεκτων αερίων, γνωστή και ως μέθοδος PLOFKRAAK ή ξηρών εκρηκτικών υλών και η δράση της συμμορίας είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις Αρχές, καθώς δραστηριοποιείτο από το 2018, ενέχεται και σε κλοπές αυτοκινήτων, ενώ τα μέλη της κινούνταν με επαγγελματικό τρόπο.

Για τον λόγο αυτό συστάθηκε ειδική ομάδα από την Ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τελικά, μετά από πολύμηνες έρευνες και συλλογή στοιχείων, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τρία άτομα ξένης καταγωγής, ηλικίας 30, 33 και 45 ετών, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για σωρεία αδικημάτων.

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν ΑΤΜ Τραπεζών, που ήταν σε απομακρυσμένες περιοχές, εγκατεστημένα είτε σε σούπερ μάρκετ, είτε σε εξωτερικούς χώρους και αρχικά με τη χρήση εύφλεκτων αερίων και στη συνέχεια με εκρηκτικές ύλες, προκαλούσαν έκρηξη και αφαιρούσαν είτε ολόκληρες τις κασετίνες είτε τα χρήματα με κλεμμένα οχήματα.

Οι δράστες πλησίαζαν με το όχημά τους το ΑΤΜ που επιθυμούσαν να διαρρήξουν και ο συνοδηγός με γρήγορες κινήσεις τοποθετούσε τον σωλήνα διοχέτευσης αερίου και με σπινθήρα, είτε με μπαταρία είτε με TASER, προκαλούσε την έκρηξη.

Έπειτα από ανεπιτυχείς απόπειρες διάρρηξης, κατά τις οποίες πραγματοποίησαν μεν έκρηξη αλλά δεν κατόρθωσαν να αφαιρέσουν τα χρήματα, αναβάθμισαν τον τρόπο δράσης τους και άρχισαν να πραγματοποιούν τις εκρήξεις με στέρεο εκρηκτικό που τοποθετούσαν μέσα στο ΑΤΜ.

Για να εισβάλουν σε χώρους που ήταν τοποθετημένα ΑΤΜ χρησιμοποιούσαν κλεμμένα φορτηγά, τα οποία εγκατέλειπαν στα σημεία, ενώ φορούσαν πάντα κουκούλες και γάντια, για να μην αναγνωρίζονται από τις κάμερες και να μην αφήνουν ίχνη, ενώ τα αυτοκίνητα διαφυγής, τα πυρπολούσαν και τα κατέστρεφαν.



Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε οικίες και χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου, ηλεκτρικά καλώδια, φυτίλια, πιστόλι, φυσίγγια, λοστοί, βαριοπούλα, μικροποσότητα κάνναβης, πλήθος ρολογιών, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των κατηγορούμενων σε 11 διαρρήξεις και 15 απόπειρες σε ΑΤΜ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.



Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων και 5 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων. Επισημαίνεται ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται.

Ο επικίνδυνος αρχηγός της συμμορίας
Η σπείρα των κακοποιών που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής δεν ήταν τυχαία και ήταν άκρως επικίνδυνη. Αποτελείτο από τρία άτομα μεταξύ των οποίων ήταν και ένας «παππούς» για τα εγκληματολογικά δεδομένα και παλιός γνώριμος των αστυνομικών.

Ο 46χρονος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2013 σαν συνεργός ενός εκ των πιο γνωστών κακοποιών, του οποίου μάλιστα και ο αδερφός ήταν πολλά χρόνια στην παρανομία.



Όταν οι αστυνομικοί είχαν μπει στο σπίτι του στους Θρακομακεδόνες δεν είχαν ξαφνιαστεί. Είχαν βρει πιστόλια, φυσίγγια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, πλαστές ταυτότητες κτλ. Όταν όμως έκαναν έρευνα σε έναν υπόγειο χώρο που νοίκιαζε στο Ίλιον είχαν μείνει άναυδοι. Είχαν βρει δυο πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας Chevrolet αλλά και ένα αυτοσχέδιο αγωνιστικό αυτοκίνητο, τα οποία είναι άγνωστο πώς είχαν καταλήξει στα χέρια του.

Ο 46χρονος φαίνεται ότι είχε αρχηγικό ρόλο στη σπείρα που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από τα 26 χτυπήματα και απόπειρες κλοπής ΑΤΜ δεν δίστασαν να απειλήσουν και έναν υπάλληλο απέναντι καταστήματος.

Συγκεκριμένα, στις 16 Μαΐου 2019 προκάλεσαν έκρηξη σε δυο ΑΤΜ υποκαταστήματος της Alpha bank στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Πρώτα όμως έπεσαν με ένα ΙΧ στην τζαμαρία του υποκαταστήματος το οποίο εγκατέλειψαν στη συνέχεια.

Οι δράστες πήραν τα χρήματα από τις κασετίνες και διέφυγαν. Όμως πριν φύγουν φρόντισαν να δείξουν το όπλο τους σε έναν υπάλληλο φούρνου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και όταν άκουσε τον δυνατό θόρυβο βγήκε να δει τι συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση