GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ! Ο φοιτητής της Ιατρικής που μασούσε τσίχλες για να ξεγελάσει την πείνα του...

Ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης πέρασε πολλά για να φτάσει στην κορυφή. O Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ανδρών, στην...


Ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης πέρασε πολλά για να φτάσει στην κορυφή. O Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ανδρών, στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ποιος είναι ο Γιαννιώτης κωπηλάτης..

Γεννημένος στις 29 Μαρτίου του 1997 στα Ιωάννινα δεν ήταν παιδί που μπήκε κατευθείαν στο νερό, αλλά ασχολήθηκε αρχικά με τον στίβο, δοκιμάζοντας αρχικά την τύχη του στο μήκος και μετά στο τριπλούν.

Έπιασε κουπί στα 15 του
Ο "έρωτας", όπως τον έχει χαρακτηρίσει, με την κωπηλασία άρχισε το 2012 σε ηλικία 15 ετών. 
«Αρχικά ασχολήθηκα με τον στίβο, από την τετάρτη δημοτικού μέχρι τη δευτέρα γυμνασίου. Την επόμενη χρονιά, ξεκίνησα την κωπηλασία. Eίχαν έρθει κάποιοι προπονητές στο σχολείο μου για να επιλέξουν ορισμένα παιδιά. Επομένως, ένα από αυτά ήμουν κι εγώ. Ήθελα να αλλάξω παραστάσεις, γι’ αυτό δέχτηκα να κάνω μια προσπάθεια στο άθλημα αυτό. Εξάλλου, δεν είχα κάτι να χάσω. Σταδιακά άρχισε να μου αρέσει, άλλωστε η προπόνηση ήταν πολύ καλή» έχει πει σε συνέντευξη του.



«Άκουσα αθλητές να φωνάζουν από τον πόνο»

Μεγαλωμένος στην Ήπειρο έγινε αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων (Ν.Ο.Ι.) και πήρε μέρος τέσσερα χρόνια αργότερα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο, όπου συμμετείχε μαζί με την ελληνική ομάδα στο αγώνισμα των ελαφρών τετράκοπων σκιφ, όπου τερμάτισε στην 6η θέση.

«Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο γυμναστήριο άκουσα αθλητές να φωνάζουν από τον πόνο. Ένιωσα μεγάλη έκπληξη και έγινα πολύ επιφυλακτικός. Δεν είχα δει ποτέ κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Γιατί να θέλει κάποιος να κάνει κάτι τόσο απαιτητικό, τόσο σκληρό και τόσο επίπονο;» αναρωτήθηκε τότε.



Φοιτητής της Ιατρικής
Δεν τα παράτησε όμως, και ο Στέφανος Ντούσκος στους Μεσογειακούς Αγώνες 2018 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα, ενώ θέλησε να δοκιμάσει και μόνος του και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ με νέο ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας εκείνο του Μάχε Ντρίσντεϊλ από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Ο Στέφανος Ντούσκος είναι αυτή τη στιγμή φοιτητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά το έχει "παγώσει" λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και θέλει να γίνει ορθοπεδικός ή αθλίατρος. Θα ξεκινήσει τις σπουδές του από τον Σεπτέμβριο.



«Πίναμε ελάχιστο νερό και τρώγαμε μια φορά την ημέρα, μόνο πρωινό»
Το 2019 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο μονό σκιφ, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ τη περίοδο που αγωνιζόταν στην ελαφριά κατηγορία.
"Εκείνο το διάστημα ζοριζόμουν αρκετά ώστε να χάσω κιλά. Τα κανονικά μου ήταν γύρω στα 76-77 και έπρεπε να πέσω γύρω στα 69-70. Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να το καταφέρω, κυρίως όταν συμμετείχα στους Ολυμπιακούς. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πίναμε ελάχιστο νερό και τρώγαμε μια φορά την ημέρα, μόνο πρωινό. Επομένως, μασούσαμε συνεχώς τσίχλες για να ξεγελάσουμε τη πείνα μας" στο rowit.gr!

Οι καλύτεροι κωπηλάτες σε έναν... τοίχο
Επίσης, ο Στέφανος Ντούσκος δε θα ξεχάσει ποτέ τα λόγια που είχε γράψει και αναρτήσει ένας παλιός του προπονητής σε έναν τοίχο.
“Οι καλύτεροι κωπηλάτες είναι αυτοί που έχουν την καλύτερη φυσική κατάσταση από όλους τους αθλητές. Είναι δυνατοί σαν τους αρσιβαρίστες και ψηλοί σαν τους μπασκετμπολίστες. Έχουν την αντοχή δρομέων μεγάλων αποστάσεων και την εκρηκτικότητα των σπρίντερ. Έχουν τα πνευμόνια ενός ορειβάτη, τη καρδιά ενός λιονταριού και την αυτοσυγκέντρωση ενός παίκτη σκάκι”.

«Πέρασα τραυματισμούς, αρρώστιες»
Ο Έλληνας κωπηλάτης έχει αποκαλύψει πως υπήρξαν φορές που θέλησε να τα παρατήσει, αλλά. τελικά, έμαθε ότι δεν υπάρχει ο εύκολος δρόμος, επομένως δεν άφησε τον πόνο να μπει εμπόδιο.
«Πέρασα τραυματισμούς, αρρώστιες, κάποια στιγμή δε μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι λόγω της μέσης μου, όμως συνέχιζα. Δεν το έβαλα κάτω και ανταμείφθηκα. Είμαι πολύ περήφανος» τόνισε στο gazzetta μετά την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου.

Ποδόσφαιρο, κιθάρα, βόλτες και ψαροντούφεκο
Τι θα κάνει τώρα μετά την επιτυχία στην Ολυμπιάδα της Ιαπωνίας; Ό,τι έκανε και πριν.
«Τα πράγματα που κάνω όταν δεν κωπηλατώ είναι να περνάω χρόνο με τους δικούς μου, δηλαδή με άτομα που φροντίζουν για μένα και είναι πάντα δίπλα μου, αλλά και με τον σκύλο μου. Μου αρέσει πολύ να ακούω μουσική και επίσης προσπαθώ να μάθω κιθάρα. Ένα ακόμη πράγμα το οποίο μου αρέσει και με το οποίο ασχολούμαι εδώ και χρόνια είναι το ψαροντούφεκο. Για διασκέδαση… συνήθως περνάω αρκετό χρόνο με τους φίλους, μου παίζοντας ποδόσφαιρο, κάνοντας αναρρίχηση και παρακολουθώντας ταινίες και μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συν τοις άλλοις, βγαίνουμε έξω» έχει δηλώσει στο παρελθόν.

1 σχόλιο

  1. Εμαθα οτι ουτε ο Βικος ηθελε να γινει χορηγος του[προτιμα σορβαιβαλ].Μηπως ειναι καιρος να πιουμε τιποτα αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση