GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΕΝ ΟΨΕΙ! Τι θα πει ο Μητσοτάκης για εστίαση και υποχρεωτικό εμβολιασμό...

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το νέο πλαίσιο μέτρων σε εστίαση αλλά και την έναρξη των υποχρεωτικών εμβ...


Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το νέο πλαίσιο μέτρων σε εστίαση αλλά και την έναρξη των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων. 

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει σε μια χρονική στιγμή όπου καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων αλλά και μικρή αύξηση των διασωληνώσεων ενώ οι επιστήμονες προβλέπουν εφιαλτικά σενάρια για την πανδημία, ακόμη και μέσα στον Αύγουστο.

Την ώρα που το βασικό μήνυμα παραμένει η ανάγκη για εμβολιασμό προκειμένου να προφυλαχτούμε από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία θα επικρατήσει και στη χώρα μας, η απότομη «έκρηξη» των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα αφενός την αλλαγή πλάνου όσον αφορά την εστίαση, αφετέρου την επίσπευση των διαδικασιών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με στόχο την προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως το εσωτερικό των καταστημάτων θα ανοίξει μόνο για τους εμβολιασμένους (με άλλα λόγια δεν θα υπάρχουν μικτοί χώροι), ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία και δομές ΑμΕΑ. Και φυσικά ο εμβολιασμός των υγειονομικών της χώρας, εκεί που υπάρχει ακόμη πρόβλημα ενώ δεν αποκλείονται και σχεδιασμοί για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εκπαιδευτικών προτού ανοίξουν τα σχολεία καθώς πλέον η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και μικρές ηλικίες.

 

Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου
Ήδη από το πρωί μάλιστα γίνονται απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου με θέμα τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση ως προς τα δύο ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις ανακοινώσεις, στόχος είναι να τονιστεί η σοβαρότητα της κατάστασης και η αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζόμενων.

Βασικό μήνυμα: Εμβολιαστείτε!
Για τον λόγο αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον επιλεγεί ένα διάγγελμα, δεν θα μιλήσει μόνο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά για τη γενικότερη σημασία του εμβολιασμού την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει εκτίναξη κρουσμάτων στη χώρα μας.

O Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξηγήσει γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτή την αναγκαστική στροφή στο θέμα των μέτρων που θα ισχύσουν στην εστίαση, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Το βασικό σενάριο στην εστίαση 
Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό σενάριο ως προς την εστίαση είναι το εσωτερικό των καταστημάτων και των κέντρων διασκέδασης να ανοίξει στα μέσα Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους, οι οποίοι θα έχουν ανά χείρας το… covid pass τους, ενώ η πληρότητα αναμένεται να ξεπερνά το 80%.

Φυσικά το μέτρο αυτό θα συνοδεύεται από αυστηρό πρόστιμο, καθώς σε περίπτωση που πιαστεί κάποιος ανεμβολίαστος σε εσωτερικό χώρο, τότε θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ. Μάλιστα αν κάποιος φέρει πλαστό έγγραφο, τότε το πρόστιμο δεκαπλασιάζεται και ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

 

Μέτρο-μπούσουλας και για τον Σεπτέμβρη
Και μπορεί το μέτρο αυτό να μην φανεί τόσο σκληρό σε όσους έχουν αποφασίσει να μην κάνουν το εμβόλιο, καθώς το καλοκαίρι παραδοσιακά υπάρχει προτίμηση στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που θα ανακοινωθούν να αποτελέσουν «μπούσουλα» για τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύει από Σεπτέμβρη. Είναι σαφές λοιπόν πως ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από το εσωτερικό των μαγαζιών έχει ημερομηνία έναρξης, αλλά όχι λήξης...

Στην… αντίπερα όχθη, οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δραστηριότητες, έχοντας ως «κάρτα εισόδου» το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

 

Covid Pass: Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης, συναυλίες

Όσο για το πώς θα γίνεται ο έλεγχος των εμβολιασμένων σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης και συναυλίες;

Το covid pass θα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των εμβολιασμένων.
Ειδικότερα ο έλεγχος εγκυρότητας και γνησιότητας του Covid Pass από επιχειρήσεις των κλάδων διασκέδασης και εστίασης θα πραγματοποιείται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Η χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής πραγματοποιείται από τους ιδιοκτήτες ή νόμιμους εκπροσώπους και από εξουσιοδοτημένους από αυτούς υπαλλήλους επιχειρήσεων εστίασης, επιχειρήσεων προβολής κινηματογραφικών ταινιών, κέντρων διασκέδασης, επιχειρήσεων διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, λοιπών παραστατικών τεχνών ή κάθε είδους πολιτιστικών ή αθλητικών ή εορταστικών εκδηλώσεων ή εμπορικών εκθέσεων, οι οποίες:
στεγάζονται ή διοργανώνονται σε κλειστούς χώρους, ή
λειτουργούν ή διοργανώνονται σε υπαίθριους χώρους.

Κατά τη σάρωση του σχετικού κωδικού QR, στην ηλεκτρονική εφαρμογή εμφανίζονται αποκλειστικά τα εξής στοιχεία:
το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου και
ένδειξη σχετικά με την εγκυρότητα, γνησιότητα ή ακεραιότητα ή μη του σαρωθέντος πιστοποιητικού ή βεβαίωσης.

Το μέτρο δεν αφορά ανήλικους, καθώς βάσει των κριτηρίων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν εμπίπτουν σε κατηγορία φυσικών προσώπων προς εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.

Για ποιους θα γίνει άμεσα υποχρεωτικός ο εμβολιασμός
Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, αυτή θα ξεκινήσει πρώτα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και θα ακολουθήσει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Μάλιστα το πλάνο θέλει ο εμβολίασμός τους να ξεκινήσει στο τέλος του Ιουλίου, το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Η κεντρική κατεύθυνση είναι η αρχή να γίνει από τους εργαζομένους στους οίκους ευγηρίας, καθώς εκεί υπάρχουν ευπαθείς ομάδες και η θωράκιση των γηροκομείων της χώρας από τον ιό και την μετάλλαξη Δέλτα είναι υψίστης σημασίας.

Δεύτερο στη λίστα βρίσκεται και το υγειονομικό προσωπικό.

Και για αυτούς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να ισχύσει και μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ήδη παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων.

 

Επομένως στόχος είναι το τέταρτο κύμα, το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει και πίεση στο σύστημα υγείας να βρει εμβολιασμένους τους πάντες και κυρίως το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό όπου τα ποσοστά εμβολιασμού δεν είναι και τα πιο ικανοποιητικά.

Έρχονται διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ
Την ίδια ώρα στον σχεδιασμό έτσι ώστε να πειστούν οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Στην κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε την πειθώ και να δίνουμε κίνητρα. Εγώ αυτή τη σχολή υπηρετώ και θεωρώ ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο με λογικά επιχειρήματα και ορθό λόγο να πείθεις κάποιον», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και προανήγγειλε ότι σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι στην Αθήνα σχεδόν τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ διαθέτουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών.

 

«Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο – και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας – στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν».

Τέλος ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι σε αυτήν τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμό για τους οδηγούς, αφού στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, ενώ οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν εισέρχονται από τη μπροστινή πόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση