GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ! Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ζήτησε υποχρεωτικό εμβολιασμό των φοιτητών και των καθηγητών...

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό) ζήτησε επίμονα, η υπουργός Παι...

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό) ζήτησε επίμονα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από τους πρυτάνεις όλων των ΑΕΙ κατά τη διάρκεια της Συνόδου τους η οποία έγινε στους Δελφούς και ολοκληρώθηκε το  Σάββατο 17 Ιουλίου. 

Η υπουργός στηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επέμεινε στην ομιλία της προς τους πρυτάνεις στη θέση αυτή αποφεύγοντας όμως ν΄ αναφερθεί σε θέματα κυρώσεων για όσους δεν εμβολιαστούν.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να «στηθούν» εμβολιαστικά κέντρα μέσα σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και κατά προτίμηση στα campus τα οποία διαθέτουν τα ιδρύματα. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Οκτώβριο να έχει επιτευχθεί ο εμβολιασμός φοιτητών και προσωπικού ώστε όλα τα πανεπιστήμια να ξεκινήσουν «πάση θυσία», τη διά ζώσης εκπαίδευση.

Άλλωστε και ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό στον υποχρεωτικό εμβολιασμό προαναγγέλλοντας ότι οι επόμενοι κλάδοι για τους οποίους θα υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις θα είναι οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Η θέση των Πρυτάνεων για τα εμβόλια

Από την πλευρά των πρυτάνεων τελικά δεν «πέρασε» η θέση για επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού από τα πανεπιστήμια ,παρά το γεγονός ότι ακούστηκαν και ακραίες απόψεις, ακόμη και για «αποπομπή» από την πανεπιστημιακή κοινότητα όσων δεν θα εμβολιαστούν, όπως για παράδειγμα οι φοιτητές να χάνουν την φοιτητική τους ιδιότητα. Τελικά, οι πρυτάνεις σε σχετική απόφασή τους δεν αναφέρθηκαν σε «υποχρεωτικό εμβολιασμό» και δήλωσαν ότι : “ Η Σύνοδος Πρυτάνεων εισηγείται τη διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικής άσκησης δια ζώσης από το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022. Με στόχο την ασφαλή επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η Σύνοδος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.
Πηγή: ethnos.gr


1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση