GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! «Είναι οι αντιεμβολιαστές οι νέοι αγανακτισμένοι;»

Πλεύση Ελευθερίας Χαϊδαρίου   Είναι οι αντιεμβολιαστές οι νέοι αγανακτισμένοι; - Φόβοι στην κυβέρνηση για γενικότερες κινητοποιήσεις  Μουδια...


Πλεύση Ελευθερίας Χαϊδαρίου 
Είναι οι αντιεμβολιαστές οι νέοι αγανακτισμένοι; - Φόβοι στην κυβέρνηση για γενικότερες κινητοποιήσεις 
Μουδιασμένη είναι η κυβέρνηση για τις χθεσινές κινητοποιήσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα καθώς θυμίζουν προάγγελο πιο μαζικών κινητοποιήσεων όπως στη Νέα Σμύρνη το χειμώνα.
Χθες στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν γύρω στα 50.000 κόσμου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, (η αστυνομία λέει ότι δεν ήταν πάνω από 5.000) ενώ στην Ελλάδα έγιναν αρκετές πορείες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στις Σέρρες, στον Βόλο, στην Πάτρα, στη Δράμα, στην Κόρινθο, στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα.
Στην πορεία, ωστόσο, δεν ήταν μόνο αρνητές του κορωνοιού και των εμβολίων.
Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για ένα μεγάλο ετερόκλητο πλήθος από χρεωμένους επιχειρηματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας που επλήγησαν από τα παρατεταμένα lockdown, από κληρικούς, καλόγερους και θρησκευτικές ομάδες αλλά και από πολίτες που έχουν εμβολιαστεί αλλά αντιδρούν στα νέα μέτρα περιορισμού προς τους ανεμβολίαστους πολίτες διότι, όπως λένε, «είναι πάνω απ’ όλα θέμα Δημοκρατίας».
Ποιος είναι ο εμπνευστής του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα;
Σχεδιαστής, οργανωτής και συντονιστής της πορείας στην Αθήνα είναι ο γιατρός καρδιολόγος και γνωστός αντιεμβολιαστής Φαίδωνας Βόβολης. Ο κ. Βόβολης έχει χαρακτηρίσει τα εμβόλια πειραματικά και έχει αντιταχθεί τόσο στην πίεση των ειδικών λοιμοξιολόγων για το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία όπως λέει συνιστούν υγειονομική χούντα, όσο και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις κυρώσεις, απολύσεις που θα έχουν όσοι δεν εμβολιαστούν.
Έρχονται νέες κινητοποιήσεις
Σύμφωνα με την κυβέρνηση η Freedom card 150 ευρώ στους νέους, τα πιεστικά μέτρα προς τους εργαζόμενους και οι κυρώσεις στα μαγαζιά εστίασης έχουν «δημιουργήσει» από 28 Ιουνίου 590.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό. Όπως αναφέρεται στην σελίδα του Facebook που διατηρούν οι διοργανωτές των αντιεμβολιαστικών πορειών «Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών-Ελεύθεροι Ξανά» θα υπάρξουν και άλλες κινητοποιήσεις στο μέλλον. Ο δραστήριος καρδιολόγος αντιεμβολιαστής βγαίνει συχνά στα κανάλια, όπου τον καλούν, ενώ η σελίδα στο fb είναι ανοικτή και υπάρχει πλήθος δημοσιεύσεων από πολίτες.
Το κίνημα επιτίθεται στους Μητροπολίτες για την στάση τους
Ο κ. Βόβολης, οποίος θα λέγαμε είναι ο εμπνευστής του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα, στις τελευταίες αναρτήσεις επέκρινε ιδιαιτέρως τους Μητροπολίτες που βγήκαν να καταδικάσουν την χθεσινή πορεία, όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Ειρήσθω εν παρόδω να πούμε ότι το ζήτημα των εμβολιασμών έχει διχάσει την κοινότητα των Μητροπολιτών και η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να ταχθεί υπέρ των εμβολιασμών έχει δημιουργήσει μεγάλες έριδες στο εκκλησιαστικό περιβάλλον.
Ωστόσο ο κ. Βόβολης είναι λάβρος και κατά άλλων. Εκτός από την κυβέρνηση-χούντα Μητσοτάκη όπως την αποκαλεί, είναι ιδιαίτερα σκληρός και για τον Αλέξη Τσίπρα που τελευταία συμφώνησε σε μία καμπάνια του κόμματος του υπέρ των εμβολιασμών και εναντίον της κομματικής Αυγής. Στη σελίδα θα δείτε και κριτική και για άλλους πολιτικούς και για θέματα εκτός εμβολίων και πανδημίας, όπως για παράδειγμα το ζήτημα του Μεγάλου Περιπάτου στο δήμο της Αθήνας.
Πάντως, ο φόβος της κυβέρνησης συνίσταται στο ότι αυτές οι κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών μπορεί να παρασύρουν και τους νέο αγανακτισμένους της πανδημίας που έκαναν μαζική εμφάνιση μετά τα γεγονότα της πλατείας της Νέας Σμύρνης το χειμώνα και αποσταθεροποίησαν την κυβερνητική συνοχή. Το θέμα των απολύσεων των ανεμβολίαστων σε ιδιωτικούς χώρους, τα ζητήματα υποχρεωτικότητας και πιθανών πειθαρχικών συμβουλίων για δημόσιους υπαλλήλους αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που θα έρθουν –έστω και τοπικά- σε περίπτωση που τα κρούσματα της μετάλλαξης Delta ανέβουν ψηλά πυροδοτούν τις κινητοποιήσεις –ακόμα και από εμβολιασμένους- προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
Πηγη: Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com

www.bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση