GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ! ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ανακοινώνουν την Δευτέρα...

Σε παζλ για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η «μάχη» με τον κορονοϊό, με την Ελλάδα να βρίσκεται αντιμέτωπη με το 4ο κύμα της πανδημίας και την κ...



Σε παζλ για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η «μάχη» με τον κορονοϊό, με την Ελλάδα να βρίσκεται αντιμέτωπη με το 4ο κύμα της πανδημίας και την κυβέρνηση να  κάνει μπρος - πίσω επανεξετάζοντας μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει. 

Βάσει των σημερινών δεδομένων, η λήψη έκτακτων μέτρων για το καλοκαίρι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρόλο που -παρά τις αρχικές πληροφορίες για νέες εισηγήσεις μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – δεν ανακοινώθηκαν χθες νέα μέτρα και περιορισμοί.

Βασικά «αγκάθια» αποτελούν η διασκέδαση και οι μετακινήσεις προς και από τα νησιά για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι ειδικοί συνεδρίασαν και στο τραπέζι βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο να ζητείται αρνητικό rapid test κατά την επιστροφή των ανεμβολίαστων τουριστών από τα νησιά.

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για έκτακτα μέτρα
Από τη στιγμή που δεν έγιναν ανακοινώσεις στην ενημέρωση, φαίνεται πως δεν υπήρξαν αποφάσεις επί του ζητήματος, ενώ σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να γίνονται rapid test στα νησιά, προτού ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και στη συνέχεια να ανακοινωθούν.

Τώρα, όσον αφορά στους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι κλειστοί χώροι σε μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης να ανοίξουν αργότερα και όχι στις 15 Ιουλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο μέχρι πρότινος.

Άλλο σενάριο που φαίνεται ότι βρίσκεται στο τραπέζι, είναι οι κλειστοί χώροι να ανοίξουν μεν στις 15 Ιουλίου, αλλά να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ειδικοί και κυβέρνηση επεξεργάζονται τα μέτρα που θα ληφθούν και τα οποία είναι πολύ πιθανό να να ανακοινωθούν την Δευτέρα.

Σημειώνεται επίσης πως δεν αποκλείεται η λήψη στοχευμένων μέτρων σε περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, σε σχέση με τα κρούσματα και τις συρροές.

Ανακοινώνονται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί;
Σύμφωνα, δε, με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, την ίδια ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα, είναι πιθανόν να γίνουν και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Σε πρώτη φάση, φαίνεται πως θα ανακοινωθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και όσων εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως αναφέρεται, όσοι δεν εμβολιαστούν δεν θα απολυθούν αλλά θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες που δεν θα έχουν επαφή με το κοινό. Για αργότερα, τον Αύγουστο ή στις αρχές του Σεπτέμβρη, φαίνεται πως μετατίθεται η συζήτηση για τους εκπαιδευτικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση