GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ! Οι μετακινήσεις στα νησιά μόνο με εμβόλιο ή αρνητικό τεστ...

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται από όλους τους ενήλικες:  είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πισ...


Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται από όλους τους ενήλικες: 
  • είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • είτε πιστοποιητικό νόσησης
  • είτε (σε περίπτωση μίας δόσης ή ανεμβολίαστων) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τεστ τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.
Σε αυτές τις ανακοινώσεις προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι για τους ενήλικες δεν θα γίνονται δεκτά τα self test στα ταξίδια, ενώ όσον αφορά στις χερσαίες μετακινήσεις πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι ισχύει για τους ανήλικους
Για τους ανήλικους 12-17 ετών γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.
Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Από την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.
Από το μέτρο εξαιρούνται:
Η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα

Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.
Όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

2 σχόλια

  1. Η επιστήμη λέει ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό. Επίσης λέει ότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να ασθενήσουν από τη μετάλλαξη δέλτα. Με ποια λογική διαχωρίζουν τους ανεμβολίαστους από τους εμβολιασμένους;
    Που θα πάει αυτή η κατάσταση μια χούφτα ανίκανων να σκεφτούν να βγάζουν κάθε εβδομάδα και μια νέα απόφαση "ό,τι νάναι" για να κουμαντάρουν υποτίθεται την πανδημία;
    Φύγετε άχρηστοι κι αφήστε το λαό ήσυχο. Ούτε η χούντα τέτοια μέτρα δεν έβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε απο την αρχη:Ποτε δεν τους ενοιαξαν οι ανθρωποι.Η πανδημια γι αυτους ειναι μπιζνες των αφεντικων τους.Πρεπει να κλεισουν οι μικρες επιχειρησεις εστιασης για να ερθουν οι κολοσσοι;παρτε μετρα[να δω κατι αλυσιδες μεγαλων συμφεροντων αν θα ειναι εξαιρεσεις.Πρεπει οι σχολαρχες κατι κολλεγιων του κωλου να χεστουν στο ταληρο;Παρτε λιγοτερους εισακτεους με δικαιολογια για κρετινους.Πρεπει τα λαμογια να ξανακλεψουν τα λεφτα μας;Παρτε ιδιωτικη ασφαλιση.Οχι δεν ειναι"τι ψηφισατε ρε μαλακες",ειναι"ακομα ζωντανους τους αφηνουμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση