GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΜΠΛΟΚΗ με την Γαλατασαράι! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ αρνήθηκαν τα τεστ και επέστρεψαν στην Πόλη...

«Εμπλοκή» παρουσιάστηκε κατά την άφιξη της αποστολής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλατασαράι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς ο...


«Εμπλοκή» παρουσιάστηκε κατά την άφιξη της αποστολής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλατασαράι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς οι Τούρκοι αρνήθηκαν να προβούν σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο. 

Η τουρκική ομάδα, η οποία θα αντιμετώπιζε σε φιλική αναμέτρηση τον Ολυμπιακό, επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Η «Hurriyet» αναφέρει ότι τα μοριακά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού της τουρκικής ομάδας δεν έγιναν αποδεκτά από τις Αρχές στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μετά από δύο ώρες παραμονής στο αεροδρόμιο, αποφασίστηκε η επιστροφή στην Πόλη.

«Αφού προσγειωθήκαμε στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, εκπληρώσαμε όλες τις διαδικασίες που ζήτησαν οι Ελληνικές Αρχές (όπως δοκιμή PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή ταχεία δοκιμή αντιγόνου τις τελευταίες 48 ώρες, πιστοποιητικά εμβολιασμού)», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γαλατασαράι.

«Αργότερα, ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους, με μια δυσάρεστη και αλαζονική στάση, είπε ότι δεν αποδέχτηκαν τα τεστ PCR και ότι έπρεπε να υποβληθούν σε νέα οι παίκτες μας και όλα τα μέλη της αποστολής, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο μεταξύ των δύο χωρών. Αφού περίμενε στο αεροδρόμιο για περίπου δύο ώρες, η αποστολή μας ξεκίνησε τη διαδικασία επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη, καθώς το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί με κανέναν τρόπο», τονίστηκε από την τουρκική ομάδα.

Η φιλική αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη και ήταν ο τελευταίος αγώνας πριν την έναρξη των υποχρεώσεων των «ερυθρόλευκων» στο β΄ προκριματικό γύρο του Champions League.
Χαρδαλιάς: Με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, «ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Γαλατασαράι δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Γαλατασαράι εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στην περίπτωση της Γαλατασαράι το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία».

«Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας. Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της», κατέληξε.
Αντίδραση Τσαβούσογλου

Το γεγονός σχολίασε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε tweet του, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η μεταχείριση στην ομάδα της Γαλατασαράι στην Ελλάδα «είναι απαράδεκτη».

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, ο κ. Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια, για το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση