GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΕΠΑΣΧΕ από διπολική διαταραχή!» Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ για τον φονιά της Γαρυφαλλιάς και η κόντρα με τον Κούγια...

Το μεγάλο μυστικό της οικογένειας του Δημήτρη Βέργου ήταν καλά κρυμμένο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Η μητέρα του νεαρού δεν παραδέχτηκε πο...


Το μεγάλο μυστικό της οικογένειας του Δημήτρη Βέργου ήταν καλά κρυμμένο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Η μητέρα του νεαρού δεν παραδέχτηκε ποτέ -ίσως και να μην τόλμησε να διαβάσει- το πόρισμα των ψυχιάτρων που υπέγραφαν την έκθεση που αφορούσε την υγεία του γιου της. 

Η ιατρική γνωμάτευση ήταν καταπέλτης. Ο νεαρός Δημήτρης Βέργος διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή και του δόθηκε ειδική φαρμακευτική θεραπεία. Το στενό του οικογενειακό περιβάλλον και ιδιαίτερα η μητέρα του δεν συμφιλιώθηκαν ποτέ με αυτή την πραγματικότητα. Δεν το συζήτησαν και δεν το διαχειρίστηκαν. 


Η μάνα το είχε κρατήσει μυστικό και προσπαθούσε να προστατεύσει τη φήμη της οικογένειας από τα κουτσομπολιά της τοπικής κοινωνίας.  Όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει «διπολική διαταραχή ξέρουν ότι οι ασθενείς αυτοί, εάν λαμβάνουν τακτικά τη θεραπεία τους, συμπεριφέρονται ομαλά και περνούν μια ζωή κανονική. Γνωρίζουν όμως επίσης πως, εάν διακοπεί η θεραπεία αυτή, τότε οι επιπτώσεις είναι δραματικές. Τις περισσότερες φορές για τον ίδιο τον ασθενή. Κάποιες φορές και για τους άλλους.

Ο Δημήτρης Βέργος είχε εγκαταλείψει τη θεραπεία του και δεν έπαιρνε πια τα φάρμακά του. Αναχώρησε με την κοπέλα του για τη Φολέγανδρο χωρίς τα σκευάσματα που θα του επέτρεπαν να έχει μια ομαλή συμπεριφορά. Η οικογένειά του, η μάνα του, δεν ασχολήθηκαν. Δεν επιχείρησαν να καταλάβουν εάν ο γιος, που έφευγε διακοπές, είχε όλα τα απαραίτητα μαζί του. Δεν θέλησαν να διαπιστώσουν εάν το παιδί θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εκεί που πάει. 



Ο Δημήτρης Βέργος και η Γαρυφαλλιά πήγαν στη Φολέγανδρο για άγριο camping σε ένα νησί δύσβατο και βραχώδες και δύσκολα προσπελάσιμο. Ο συνήγορος του Δημήτρη Βέργου κρατά στα χέρια του όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις και όλες τις εξετάσεις στις οποίες κατά καιρούς υποβλήθηκε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς. 

«Είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής» δήλωσε μάλιστα ο Γιάννης Βλάχος. Ο κ. Βλάχος δήλωσε επίσης ότι η υπεράσπιση θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, και ανέφερε πως μένει να αποδειχτεί εάν ο λόγος που ο 30χρονος δράστης προχώρησε στο έγκλημα συνδέεται με την ψυχική του κατάσταση. Την ίδια στιγμή απέρριψε τα όσα έχουν ακουστεί για απόπειρα της υπεράσπισης να παραπλανήσει τη δικαιοσύνη.

Αλέξης Κούγιας: Προσπάθεια παραπλάνησης της Δικαιοσύνης
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

«Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση