GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΥΣΩΝΑΣ! Έρχεται νέο «κύμα» υψηλών θερμοκρασιών...

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από σήμερα Δευτέρα και από τα Δυτικά, με την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου να προβλέπεται πολύ ...


Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από σήμερα Δευτέρα και από τα Δυτικά, με την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου να προβλέπεται πολύ ζεστή. 

Ειδικότερα, από την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων έρχεται νέος καύσωνα παρατεταμένης διάρκειας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 42 βαθμούς κελσίου.

Εως 39 βαθμούς τη Δευτέρα
Αίθριος καιρός θα επικρατήσει της Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικά όμβροι μικρής διάρκειας.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 37, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 38 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 34 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Η πρόγνωση της  εβδομάδας

Τρίτη 27-07-2021 & Τετάρτη 28-07-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά την Τετάρτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο σχεδόν σε όλη τη χώρα και την Τετάρτη θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 29-07-2021
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά.

Παρασκευή 30-07-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6
και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε ολόκληρη την χώρα.

Αιγαίο: Υψηλή θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας

Υψηλότερα έως και 2°C από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυμαίνεται η θερμοκρασία επιφάνειας της θάλασσας στο Αιγαίο, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο δορυφορικές μετρήσεις δείχνουν έως και 4°C ψυχρότερα ύδατα από τη μέση τιμή της περιόδου 2008-2018.

Ο χάρτης δείχνει τις δορυφορικές μετρήσεις της θερμοκρασίας της θάλασσας σε πολύ υψηλή χωρική ανάλυση όπως τις αναλύσαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr. Στο Αιγαίο η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 23°C και 28°C και στο Ιόνιο από 21°C έως 27°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση