GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ! ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ το σχέδιο για "μεικτούς" και "αμιγείς" χώρους...

Η κυβέρνηση  εξετάζει… ολική ανατροπή στις εξαγγελίες της για την εστίαση δύο ταχυτήτων!  Μετά την κατακραυγή τις αντιδράσεις από τους κατασ...


Η κυβέρνηση  εξετάζει… ολική ανατροπή στις εξαγγελίες της για την εστίαση δύο ταχυτήτων! 

Μετά την κατακραυγή τις αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες και τους απλούς πολίτες, η κυβέρνηση θέτει υπό εξέταση τα νέα μέτρα στην εστίαση με τη δημιουργία χώρων μεικτών και αμιγώς και το διαχωρισμό για εμβολιασμένους και μη.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αναδείχθηκε μετά από αυτές τις εξαγγελίες είναι η αναγκαιότητα αρνητικού τεστ κοροναϊού (μοριακού ή rapid) για μπει κάποιος ανεμβολίαστος σε μεικτά καταστήματα εστίασης και πώς θα ελέγχεται η γνησιότητά του από τους απλούς εργαζομένους της εστίασης.

Εξάλλου, το κόστος για μια απλή έξοδο και η όλη ταλαιπωρία της διαδικασίας είχαν δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις, ενώ τα μέτρα αυτά φαίνεται πως είχαν προκαλέσει μεγαλύτερο αντικίνητρο για τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου οι επαγγελματίες εστίασης ήταν υποχρεωμένοι να δηλώσουν τον χώρο τους είτε ως αμιγώς για εμβολιασμένους είτε ως μεικτό χώρο για εμβολιασμένους και μη, με ταυτόχρονη μικρότερη πληρότητα.

Τα μέτρα που εξετάζει παντού: Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους στην εστίαση
Εξάλλου και οι εξελίξεις με την νέα έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας φαίνεται πως βάζουν στο συρτάρι τις όποιες σκέψεις για ανεμβολίαστους σε κλειστούς (μεικτούς) χώρους καταστημάτων.
Έτσι, είναι αρκετά πιθανό στα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν να περιλαμβάνεται ότι οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και μπαρ θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

 

Άλλα σενάρια που έχουν ακουστεί είναι να επαναλειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι αργότερα – και όχι στις 15 Ιουλίου. Μια άλλη φήμη που διακινείται κυρίως ανάμεσα στους πολίτες στα social media είναι το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 01:30.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι ειδικοί εξετάζουν επίσης, το τι θα γίνει στην εστίαση εάν κάποιος νομός μπει στο κόκκινο. Σε μια τέτοια περίπτωση το επικρατέστερο σενάριο είναι να λειτουργεί η εστίαση μόνο στους εξωτερικούς χώρους, με λιγότερα άτομα ανά τραπέζι και χωρίς μουσική, ενώ τα μαγαζιά θα κλείνουν νωρίτερα.

Ακόμη ένα μέτρο το οποίο αρκετοί ειδικοί «ασπάζονται» είναι η επιστροφή της χρήσης της μάσκας σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα, δηλαδή όλοι οι πολίτες – ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι – να φορούν τη μάσκα τους και σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση