GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΓΓΡΑΦΟ από μεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου! ΑΠΕΙΛΟΥΝ τώρα τους εργαζόμενους με απόλυση...

Η κυβερνητική ρητορική και οι επιθετικές δηλώσεις υπουργών όπως του Άδωνι Γεωργιάδη νομιμοποιούν τις ακραίες συμπεριφορές εργοδοτών και επιχ...

Η κυβερνητική ρητορική και οι επιθετικές δηλώσεις υπουργών όπως του Άδωνι Γεωργιάδη νομιμοποιούν τις ακραίες συμπεριφορές εργοδοτών και επιχειρήσεων έναντι των εργαζομένων και όλα αυτά στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.  

Τελευταίο παράδειγμα αυτής της εργοδοτικής επιθετικότητας είναι το εσωτερικό έγγραφο ξενοδοχειακής επιχείρησης στη Ρόδο διά του οποίου απειλούνται ξεκάθαρα με απόλυση όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν θα συνετιστούν με την εντολή άνωθεν για εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Το συγκεκριμένο διευθυντικό στέλεχος το οποίο υπογράφει το εσωτερικό έγγραφο προφανώς νομιμοποιείται -και το λέει- από τις κυβερνητικές επιλογές και τα εργαλεία που του πρόσφερε στο πιάτο ο υπουργός Οικονομίας Άδωνις Γεωργιάδης. Βασικό «εργαλείο» είναι το δικαίωμα απόλυσης εργαζόμενου αν και εφόσον δεν υπακούσει στις εντολές για εμβολιασμό.

Το εσωτερικό έγγραφο της ξενοδοχειακής επιχείρησης στη Ρόδο είναι πέρα για πέρα παράνομο. Ο συντάκτης της παρανομεί ξεκάθαρα και ο κάθε εργαζόμενος σε αυτή την επιχείρηση έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και στην Εισαγγελία.

Το συλλογικό συνδικαλιστικό όργανο των ξενοδοχoυπαλλήλων έχει το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ζητήσει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων. Κανένας διευθυντής ξενοδοχείου κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί τον εργαζόμενο με απόλυση εάν και εφόσον δεν εμβολιαστεί.

Δείτε το εσωτερικό έγγραφο της επιχείρησης:


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση