GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η καταδίκη του! Αποφυλακίστηκε ο Μπιλ Κόσμπι...

Αποφυλακίστηκε την Τετάρτη ο Μπιλ Κόσμπι, πρωταγωνιστής σε μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις του αμερικανικού #metoo, όπως επιβεβαίωσα...



Αποφυλακίστηκε την Τετάρτη ο Μπιλ Κόσμπι, πρωταγωνιστής σε μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις του αμερικανικού #metoo, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές της Πενσιλβάνια. 

Λίγες ώρες μετά την απόφαση των Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας να ακυρώσει την καταδίκη του, ο 83χρονος ηθοποιός πέρασε το κατώφλι των φυλακών, όπου βρισκόταν από το 2018.

Ο Κόσμπι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη από 3 έως 10 έτη επειδή το 2004 νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά μια εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ, την Αντρέα Κόνσταντ, την οποία είχε προσκαλέσει στο σπίτι του.

Ο άλλοτε «μπαμπάς της Αμερικής» τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια κρατείτο στις φυλακές του Κόλετζβιλ, ένα νέο σωφρονιστικό ίδρυμα υψηλής ασφαλείας.

Η φυλάκισή του, τότε, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της αμερικανικής και παγκόσμιας επικαιρότητας.



Το δικαστήριο της Πενσυλβάνια τον είχε χαρακτηρίσει τότε «σεξουαλικό αρπακτικό», κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμετέχει ισοβίως σε ψυχαναλυτικές συνεδρίες και ότι θα εισέλθει στις λίστες των καταδικασμένων σεξουαλικών δραστών της αστυνομίας, όπου θα παραμείνει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η υπεράσπιση είχε προσπαθήσει χωρίς αποτέλεσμα να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, επικαλούμενη την προχωρημένη ηλικία (τότε 81 ετών) και την τυφλότητα του Κόσμπι, υπογραμμίζοντας ότι λόγω αυτών των παραγόντων δεν συνιστά πλέον απειλή για την κοινωνία, ζητώντας να του επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός αντί για φυλάκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση