GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ σε νοσοκομεία της Πάτρας! ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ παραιτούνται για να μην υποχρεωθούν να εμβολιαστούν...

Απρόβλεπτες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει – πριν ακόμα τεθεί σε εφαρμογή στις 16 Αυγούστου και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου – η κυβερνητική απόφ...


Απρόβλεπτες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει – πριν ακόμα τεθεί σε εφαρμογή στις 16 Αυγούστου και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου – η κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. 

Στην Πάτρα, οι αντιδράσεις φαίνεται να είναι άμεσες και να ξεπερνούν τους συνδικαλιστικούς ενδοιασμούς ή και τις κάθετες διαφωνίες σε «κρατική επιβουλή» έναντι της πειθούς, με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ν’ αναφέρουν ακόμα και αποχωρήσεις υπαλλήλων, όπως και ατομικές ή συλλογικές νομικές προσφυγές επ’ αυτού.

Στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» εργαζόμενοι, βλέποντας την πολιτεία να κινείται ανυποχώρητα στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, έφτασαν σε σημείο παραίτησης από τη δουλειά τους.

Πρόκειται κυρίως  για περιπτώσεις δημόσιων λειτουργών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκονται πολύ κοντά σε συνταξιοδότηση ή σχεδόν πλησιάζουν στο χρονικό όριο κι έχουν επιλέξει να γίνουν πρόωρα απόμαχοι της εργασίας.

Την πληροφορία – και μάλιστα με το επιπρόσθετο στοιχείο ότι ίδια ακούσματα υπάρχουν και σ΄άλλα νοσοκομεία της πόλης – επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Ανδρέα» Κώστας Πετρόπουλος. «Οι παραιτήσεις αυτές, από Σεπτέμβριο, θα είναι σοβαρές απώλειες στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Με την πολιτική της τακτική, η κυβέρνηση αποδυναμώνει τα νοσοκομεία μας από έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό» τονίζει ο γνωστός συνδικαλιστής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση