GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο ΚΑΘΕΝΑΣ είναι ελεύθερος για το εμβόλιο!» Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ (Καρπενησίου) που έκανε ρεζίλι τον Πέτσα...

Ζεστή μεν η  φιλοξενία που πρόσφερε στον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, κατά την επίσκεψή του στην Ευρυτανία,  ο μητροπολίτης Καρπενησίου ...

Ζεστή μεν η  φιλοξενία που πρόσφερε στον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, κατά την επίσκεψή του στην Ευρυτανία,  ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος αλλά  είχε την ευκαιρία να απαντήσει κοφτά  και θαρρετά στον υπουργό, όταν του ζητήθηκε να συνδράμει στο έργο του εμβολιασμού. 

Τόνισε ότι η εκκλησία στοχοποιήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας και πληγώθηκε η εικόνα της. Αυτή τη στιγμή οι εκκλησίες στα χωριά μας είναι άδειες, συμπλήρωσε.
Σε ποιο ποίμνιο να απευθυνθούμε; αναρωτήθηκε. Αλλά και πάλι, επεσήμανε, δεν μπορείς να ξέρεις το ιατρικό ιστορικό του καθενός και να τον προτρέπεις στον εμβολιασμό.

Ο κ. Πέτσας απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Καρπενησίου ανέφερε πως «προσβλέπουμε στην βοήθεια σας ώστε να φτάσει το μήνυμα "εμβολιαζόμαστε γιατί ζούμε", αλλιώς απλώς μετράμε τις ημέρες που περνούν. Και είναι καλό για εμάς, τους οικείους μας και για όλους όσους ζουν στο κοινωνικό σύνολο που συναναστρεφόμαστε. Και πιστεύω ότι εσείς που μιλάτε στις καρδιές των πιστών και των ανθρώπων μπορείτε να μεταφέρετε πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε αυτό το μήνυμα».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος απάντησε πως «θεωρητικά μπορούμε, γιατί μην ξεχνάτε ότι αυτό το πρόβλημα έχει θίξει την Εκκλησία αρκετά και οι εκκλησίες είναι πια άδειες. Οπότε το ερώτημα είναι σε ποιους απευθυνόμαστε. Ξέρετε πολύ καλά ότι δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα, στοχοποιηθήκαμε σαν θεσμός, όχι σαν διοίκηση. Όλο αυτό το διάστημα και οι εκκλησίες, ειδικά στα χωριά που πάμε είναι άδειες. Δηλαδή να απευθυνθούμε που; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε: «Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, εγώ σας το λέω ευθέως δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει. Σίγουρα για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Από την άλλη όμως επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις νομίζω ότι για μας, επειδή έχουμε ήδη φορτωθεί πολύ, αν σας δείξω επιστολές, email, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές. Η μια να μας θεωρεί ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, η άλλη να μας θεωρεί τζιχαντιστές. Κατακρινόμαστε από όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σχοινί και έχω την αίσθηση ότι αν μπούμε σε αυτή την λογική τελικά θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανένα πιστό».

«Σας λέω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε μείνει μόνοι. Μακάρι και όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε αλλά σας λέω ανοιχτά και επίσημα δεν μπορούμε, δεν μπορώ εγώ. Και μπορείτε να ρωτήσετε, δεν θα βρείτε άνθρωπο να πει ότι εγώ τον απέτρεψα, γιατί πιστεύω ειδικά πως όποιοι έχουν προβλήματα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε», συμπλήρωσε ο κ. Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση