GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ για κατοικημένη περιοχή στην Χαλκίδα...

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθροβούνι Χαλκίδας, με τους καπνούς να έχουν σκεπάσει το κέντρο της πόλης.  Σύμ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθροβούνι Χαλκίδας, με τους καπνούς να έχουν σκεπάσει το κέντρο της πόλης. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 51 πυροσβέστες με 22 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο -σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση- δεν κινδυνεύουν προς στιγμήν κατοικίες.

«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα συμπεραίνει «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».



Εκκένωση χωριού Αργολίδα
Την ίδια ώρα, φωτιά μαίνεται και στην Αργολίδα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το χωριό Γκάτζια. Στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αραχναίο του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προληπτικά δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό από τους ηλικιωμένους, οι οποίοι μαζεύτηκαν στην πλατεία για να τους παραλάβει λεωφορείο του Δήμου Επιδαύρου και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Σαλαμίνα
Σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στον Αγιο Νικόλαο, στη Σαλαμίνα.

Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες. Ειδικότερα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 6 μποφόρ.

 Φωτογραφία από salamina – press

Ζάκυνθος
Φωτιά βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στην περιοχή Νερατζούλες στη Ζάκυνθο, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του νησιού, η οποία ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ. Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το μέτωπο παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση